Cadde ortasında kalan gecekondu anlaşma ile

Cadde ortasında kalan gecekondu anlaşma ile yıkıldı


KAYSERİ (A.A) - Develi Bahçebaşı Mahallesi Ertuğrul Gönenç Caddesinde 30 yıl önce Nazmi Somer tarafından yapılan gece kondu yeni açılan Ertuğrul Gönenç caddesi üzerinde kalınca belediye ile anlaşmaya varmak suretiyle evinin yıkımı gerçekleşti.
     Başkan Recep Özkan da gecekondu sahibi Nazmi Somer-in Evimin yerine yenisini yaparsanız yıktırırım teklifini yerine getirdi.
     Somer ailesinin, yol kenarına yapılan yeni evine taşınmasının ardından Bahçebaşı Mahallesini Yüzevler Mahallesine bağlayan 20 metre genişliğinde yaklaşık 2 kilometre uzunluğundaki Ertuğrul Gönenç Caddesinin 650 metrelik ikinci etab çalışmaları yol ortasında kalan evin yıkılması ile yeniden başladı.
     Yeni açılan yol aynı zamanda Bahçebaşı Mahallesine İl Özel İdaresi tarafından yeni yapılan 15 derslikli okulunun da ulaşım yolu olacağı belirtildi.
     Ayrıca Develi Belediyesi sosyal sorumluluk projesi kapsamında Yukarı Develi semtinde çıkan bir yangın sonrası yıkılan konut yerine de belediye tarafından yenisi sahibine teslim edildi. Belediye Başkanı Recep Özkan, Belediyemiz tarafından sosyal sorumluluk alanı içerisinde olan bu çalışmalar ihtiyaç oldukça yapılmakta. Fenese aşağı mahallesindeki afet bölgesi civarındaki öksenek civarındaki evler için de yine sosyal konut projemizin çalışmalarına devam edilmekte dedi.
     Yukarı Develide yangın felaketine maruz kalan konut ve yol güzergahında kalıp istimlak edilerek yenisi yapılan iki meskenin belediyeye yaklaşık maliyetinin 80 bin lira olduğu belirtildi.
    
     Muhabir: Sercan Küçükşahin
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Cadde ortasında kalan gecekondu anlaşma ile Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER