Çadır kentin minik konukları savaşı ve

Çadır kentin minik konukları savaşı ve sevgiyi resmetti -Hatayın Yayladığı ilçesindeki çadır kentte eğitimlerini sürdüren Suriyeli öğrenciler, yaptıkları resimlerde ülkelerindeki iç savaşı ve Türkiye sevgisini işledi -Okul dışı etki


HATAY (A.A) - Hatayın Yayladığı ilçesindeki çadır kentte eğitimlerini sürdüren Suriyeli öğrenciler, yaptıkları resimlerde ülkelerindeki iç savaşı ve Türkiye sevgisini işledi.
     Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınan ve Hatayın Yayladağı ilçesindeki TEKEL ve YİBO konaklama tesislerinde kalan Suriyeliler, savaşın izlerini yüreklerinde taşıyor.
     Her iki çadır kentte kalan yaklaşık 500 Suriyeli çocuk, burada açılan okullarda Türk öğretmenler nezaretinde eğitim hayatlarını sürdürüyor. Eğitim süreci boyunca öğrenciler için çeşitli etkinlikler de düzenleniyor.
     Bu kapsamda gerçekleştirilen resim çalışmasına katılan öğrenciler, özellikle ülkelerindeki savaşı ve Türkiyeye duydukları sevgiyi anlatan çalışmalar yaptı. Bu çalışmalar velilerin koyduğu Savaşın İzleri adıyla çadır kentte sergilendi.
     TEKEL Konaklama Tesislerindeki serginin açılışı, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ömer Buzoğlu ve Çadır Kent Okul Müdürü Mehmet Şerifoğlu tarafından yapıldı.
     Suriyeli çocukların 3 aydır yaptıkları resimlerin yer aldığı sergi, ilgi gördü.
     Ana sınıfı öğretmeni Zübeyde Erdem, serginin adının veliler tarafından Savaşın İzleri olarak belirlendiğini kaydetti. Resimlerin genel içeriğinin savaş olduğunu anlatan Erdem, Çocuklara okul dışında değişik aktiviteler yapmak istedik. Çok anlamlı resimler çiziyorlar. Özellikle de ülkelerindeki iç savaşı ve Türkiyeye duydukları sevgiyi konu alan resimler yapıyorlar. Biz de bunları diğer öğrencilere ve ailelerine göstermek amacıyla sergi açmaya karar verdik dedi.
     Öğretmen Kevser Öcal da resim sergisi açarak çocuklarda öz güven oluşturmayı ve yaratıcılıklarının gelişmesini amaçladıklarını belirterek öğrenci ve velilerin sergiden oldukça memnun kaldıklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Erdal Türkoğlu / İsmihan Özgüven
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Çadır kentin minik konukları savaşı ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER