ÇAKUTtan gerçeği aratmayan çığ tatbikatı

ÇAKUTtan gerçeği aratmayan çığ tatbikatı -Erzurum Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şubesinde görevli polislerden kurulan ÇAKUT tarafından yapılan tatbikat gerçeğini aratmadı


ERZURUM (A.A) - Erzurum Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şubesinde görevli polislerden kurulan Çevik Arama Kurtarma Timi (ÇAKUT) tarafından yapılan tatbikat gerçeğini aratmadı.
     İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından verilen çığda arama kurtarma eğitimlerinin ardından Palandöken Dağında çığ tatbikatı yapıldı.
     Senaryo gereği, Palandöken Kayak Merkezinde meydana gelen çığda, iki kişinin çığ altında kaldığı ihbarı üzerine ÇAKUT ekipleri bölgeye intikal ederek arama çalışması başlattı.
     Çığın meydana geldiği bölgeyi kontrol altına alan ekipler, ilk olarak cihazlarla arama çalışması yaparak kar altında kalan bir kişiyi buldu.
     Ekipler daha sonra sondalama yaparak kar altında bulunan ikinci kişiye ulaştı. Kar altından çıkarılan kişiler daha sonra sedyelere konularak aşağı indirildi.
     Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, tatbikatın ardından yaptığı açıklamada, time katılan 23 polis memurunun tamamının gönüllü olarak ekibe katıldığını söyledi.
     Timde görev alan polis memurlarına 200 saatlik eğitim verildiğini belirten Yıldız, şöyle konuştu:
     Emniyet müdürlüğümüz bünyesinde kurduğumuz arama kurtarma timi eğitimlerinin ardından tatbikat yaptı ve bu tatbikat başarıyla sonuçlandı. Doğal afetlerin olmasını tabi kimse istemez. Ancak bu tür olaylarda bir kişinin dahi canını kurtarabilirsek, bizim için çok önemli. Arkadaşlarımız 200 saatlik teorik ve pratik eğitimi başarıyla tamamladılar. Eğitimlerin başarılı geçtiğini görmek sevindirdi. Erzurumda şu anda 3 bin 100 metre rakımda bulunuyoruz ve muhtemel olaylara karşı hazırlıklı olmak zorundayız. Sürekli kendimizi geliştirmek ve kapasitemizi artırmak istiyoruz.
     İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Arama Kurtarma Amiri Zafer Özcan da kurulan ekibin Erzurum ve bölge için büyük önem taşıdığını söyledi.
     Özcan, ÇAKUT ekibinin olası bir afet anında müdahale etmekte önemli bir rol üstleneceğini kaydetti.
    
     Muhabir: Selami Küçükoğlu
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber ÇAKUTtan gerçeği aratmayan çığ tatbikatı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER