Çaldırandaki kadın cinayeti davası

Çaldırandaki kadın cinayeti davası -Evlilik dışı ilişkisi olduğu gerekçesiyle öldürülen kadının eşi 21 yıl; eşin kardeşi ve amcasına ise ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi


VAN (A.A) - Çaldıran ilçesinde öldürülen Ayşe Hanayın katil zanlısı olarak yargılanan 3 sanık, çeşitli cezalara çarptırıldı.
     Direkli köyündeki olayda, evlilik dışı ilişkisi olduğu gerekçesiyle 11 Şubat 2012 tarihinde öldürülen bir çocuk annesi Ayşe Hanay (23) cinayetiyle ilgili soruşturmada, katil zanlıları olarak tutuklanan Hanayın eşi Mustafa Hanay, kardeşi Behçet Hanay ile amcası Suat Hanayın yargılanması tamamlandı.
     Erciş Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasında savcı, tüm sanıkların "ağırlaştırılmış müebbet hapis" ile cezalandırılmasını ancak koca Mustafa Hanay hakkında "haksız tahrik" indiriminin uygulanmasını istedi.
     Ayşe Hanayın ailesinin avukatı Muazzez Çağlar ise tüm sanıklara "ağırlaştırılmış müebbet hapis" cezası verilmesini talep etti.
     Talepleri dinledikten sonra duruşmaya ara veren mahkeme heyeti, Mustafa Hanaya "haksız tahrik" indirimi uygulayarak "Kasten Adam Öldürmeye İştirak" suçundan 21 yıl, amcası Suat Hanay ile kardeşi Behçet Hanayı ise "Kasten adam öldürmek" suçundan, "ağırlaştırılmış müebbet hapis" cezalarına çarptırdı.
     Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının da müdahil olduğu davayı, Bakanlık Hukuk Müşaviri Gülşen Uslu takip etti.
     Mahkeme tarafından verilen kararın kendilerine göre yeterli olduğunu belirten avukat Muazzez Çağlar, sanıkların en yüksek sınırdan cezalandırıldıklarına dikkati çekti.
     Ayşe Hanayın kocası hakkında haksız tahrik indiriminin uygulandığını, ancak diğer sanıkların ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırıldığını bildiren Çağlar, "Kocanın eşini öldürdüğü konusunda mahkeme heyeti tatmin olmadı. Zaten Ayşe Hanayın ailesi de damatlarının kızlarını öldürmediğini dile getiriyordu. Bu nedenle verilen ceza bizleri tatmin etti. Kadın cinayetleri konusunda önemli bir karar" dedi.
    
     Muhabir: Cemal Aşan / Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Çaldırandaki kadın cinayeti davası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER