Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Etyemez: Türkiyede ilk defa SGK Konya Müdürlüğünün hazırlamış olduğu Sosyal Güvenlik Kahramanı Kit kitabı, hikayelendirme çerçevesinde sosyal güvenliği anlatan bir kitabımızdır. Bir


KONYA (A.A) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, Türkiyede ilk defa SGK Konya Müdürlüğünün hazırlamış olduğu Sosyal Güvenlik Kahramanı Kit kitabı, hikayelendirme çerçevesinde sosyal güvenliği anlatan bir kitabımızdır. Bir de Güven ve Yarışçı Çocuklar kitaplarımız, Braille alfabesiyle hazırlanmış, görme engelli çocukların okuyabileceği, SGK sistemini anlayabileceği ve tanıyabileceği iki eser dedi.
     Etyemez, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Konya Müdürlüğü tarafından, görme engelli öğrencilerin sosyal güvenlik bilincinin arttırılması amacıyla Braille alfabesiyle hazırladığı kitapların, Mediha-Hasan Tahsin Görme Engelliler Okulundaki dağıtım törenine katıldı.
     Törende yaptığı konuşmada, AK Parti hükümeti olarak özellikle engellilerin ve dezavantajlı grupların sorunlarını çözmeye dönük çalışmalar yaptıklarını söyleyen Etyemez, engellilerin istihdamına önem verdiklerini, geçtiğimiz günlerde 6 bine yakın engellinin istihdamını gerçekleştirdiklerini dile getirdi.
     Hükümetimiz bu dönemde özellikle özürlü istihdamında yüzde 500 oranında bir istihdam gerçekleştirmiştir. Bundan sonra da bu istihdamlara devam edecektir diyen Etyemez, engellilerin birine muhtaç olmadan hayatlarını devam ettirebilecekleri bir süreci de sağlamak istediklerini dile getirdi.
     Etyemez, SGKnın temel felsefesinin; insanların kurumdan yararlanma becerilerinin gelişmesinin sağlanması olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:
     Bu anlamda projeler gerçekleştiriyoruz. Bunlardan biri de görme engelli kardeşlerimizin eğitim süreci içinde SGKyı tanıması, bilmesi ve bilinçlenmesi açısından iki eser hazırlandı. Türkiyede ilk defa SGK Konya Müdürlüğünün hazırlamış olduğu Sosyal Güvenlik Kahramanı Kit kitabı, hikayelendirme çerçevesinde sosyal güvenliği anlatan bir kitabımızdır. Bir de Güven ve Yarışçı Çocuklar kitaplarımız, Braille alfabesiyle hazırlanmış, görme engelli çocukların okuyabileceği, SGK sistemini anlayabileceği ve tanıyabileceği iki eser. İnşallah burada başarılı sonuçlar elde ettiğimiz takdirde, Türkiye genelinde uygulayıp, engelli kardeşlerimizin yararlanmasını sağlayacağız.
     Türkiyede nüfusun yüzde 12sinin engelli olduğunu vurgulayan Etyemez, Bu çok ciddi bir rakam. Bu insanlarımızın kendi imkanlarıyla hayatlarını idame ettirmesinin en güzel, öğretici yönü eğitimdir, eğitim sürecidir. Çocuklarımızın küçük yaşta eğitim sürecine katılarak hayata katılmaları önemlidir. Bu anlamda bu okul içinde katkısı olanlara teşekkür ediyoruz. Bu çaba içinde olanlara da her zaman destek olmaya hazırız.
     Konya Valisi Aydın Nezih Doğan ise Konyada bulunan görme engelliler okulu hakkında bilgi vererek, Görme engelli çocukların başarıyla oynadığı Goalbol spor dalı var. Bu spor dalında Türkiye, bayanlar kategorisinde Londra Paralimpik Oyunlarında 3. oldu. Avrupa Goalbol Turnuvası da Konyada tertip edilecek diye konuştu.
    
     Muhabir: Ayşe Şensoy
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER