Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik,

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, Şanlıurfada -Bakan Çelik: Son yüzyılın ikinci büyük krizinin henüz geçmediği bu ortamda, Türkiyede rakamlar pozitif. Sağlıklı gidişatımız sizlerin de büyük desteğiyle çok güzel bir şekilde


ŞANLIURFA (A.A) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Son yüzyılın ikinci büyük krizinin henüz geçmediği bu ortamda, Türkiyede rakamlar pozitif. Sağlıklı gidişatımız sizlerin de büyük desteğiyle çok güzel bir şekilde devam ediyor dedi.
     Çelik, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odasının (ŞUTSO) yeni hizmet binasının açılışına katıldı.
     Törende, Harran Üniversitesi ve ŞUTSO işbirliğiyle çözüm sürecine katkı için oluşturulan Barış ve Kardeşlik Korusu tarafından Türkçe, Kürtçe ve Arapça şarkılar seslendirildi.
     Bakan Çelik, törendeki konuşmasında, Türkiyenin önemli bir süreçten geçtiğini söyledi. Bu süreçlerin birincisinin bölgedeki demokrasi arayışları, ikincisinin ise Türkiyedeki huzur ortamının tesisi olduğunu belirten Çelik, şöyle konuştu:
     İkincisi, Türkiyede huzur ortamının tesisiyle ilgili. Öteden beri yaşadığımız terör sorunları ve belasıyla ilgili. Bundan kurtulmayla ilgili. Kardeşçe Çanakkalede, Yemende ve Sarıkamışta yan yana olmuş insanların torunlarının geleceğe de birlikte yürümeleri adına içerde başlatılan huzur süreci. Bunlarla ilgili dışardaki olaylar bizi yorarken, içerdeki bu sancının ve sıkıntının da bertaraf edilmesiyle ilgili bir irade var. Bu iradenin tamama ermesi gerekiyor, onun için birimize değil hepimize görevler düşüyor. Bu sorumluluk içerisinde hareket edilmesinde yarar var düşüncesindeyim.
     Çelik, 1929 yılından bu yana dünyanın ikinci önemli ekonomik krizle karşı karşıya bulunduğunu, bu krizin sıradan bir kriz olmadığını vurguladı.
     Dünya ekonomisinde 2011-2012 yılları arasında bir daralma olduğunu, bunun Avrupa Birliği ülkelerinde de hissedildiğini ifade eden Çelik, Güney Kıbrısta yaşanan gelişmeleri örnek verdi. Bu krize rağmen Türkiyenin imza attığı değişim ve gelişmeyi herkesin gördüğünü dile getiren Çelik, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     Bunu aslında hep birlikte başardık. Hükümet önünüzü açan pozisyonda oldu, siz de neredeyse dünyanın her tarafına koştunuz, ürettiğiniz her şeyi dünyanın dört bir tarafına taşıdınız. O müteşebbis ruh tekrar ayağa kalktı ve oluşan sinerjiyle de büyük başarılar elde ettik. Onun için 2003-2012 arasındaki toplam büyümeye baktığınız zaman Türkiye 5.1i yakalarken, OECD ülkeleri 1.7, Amerika Birleşik Devletlerinin 1.7 dolaylarında büyüdüğünü görüyoruz. Burada Türkiyenin farkı net bir şekilde ortaya çıkmaktadır. Türkiyede hangi açıdan ele alınırsa alınsın bu dünyanın, son yüzyılın ikinci büyük krizinin henüz geçmediği bu ortamda, Türkiyede rakamlar pozitif. Sağlıklı gidişatımız sizlerin de büyük desteğiyle çok güzel bir şekilde devam ediyor.
     Şanlıurfadaki yatırımlara değinen Bakan Çelik, seçim öncesinde hazırladıkları projelerin birer birer hayata geçtiğini, kente yapılan yatırımların arttığını kaydetti.
    
     Muhabir: Eşber Ayaydın - Rauf Maltaş / Müslüm Etgü
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER