Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik: -Biz millet olarak dün Yemende, Çanakkalede ve Sarıkamışta birlikte defnedildik, yani bizlerin dedeleri Çanakkalede Yemende, Sarıkamışta yan yana yatıyor, bu memleketi, bu güzel toprakl


ŞANLIURFA (A.A) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Biz millet olarak dün Yemende, Çanakkalede ve Sarıkamışta birlikte defnedildik, yani bizlerin dedeleri Çanakkalede, Yemende, Sarıkamışta yan yana yatıyor, bu memleketi, bu güzel toprakları bizlere vatan yapma uğruna yan yana yatıyorlar dedi.
     Bakan Çelik, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın eşi Emine Erdoğan ile Şanlıurfada 2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılının açılışı dolayısıyla Karaköprü beldesindeki 100. Yıl İlköğretim Okulunda düzenlenen törene katıldı.
     Burada bir konuşma yapan Faruk Çelik, eğitim yılının açılışı için düzenlenen törende Şanlıurfada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
     Yeni eğitim ve öğretim yılının tüm öğretmen, öğrenci ve aileler için hayırlara vesile olmasını temenni eden Bakan Çelik, konuşmasında ağırlıklı olarak terör olaylarına değindi.
     Yaşananlardan duyduğu üzüntüyü dile getiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, şunları kaydetti:
     Dün 25 şehidimizi toprağa verdik, bugün yine 12 civan mert delikanlıyı Türkiyenin çeşitli yerlerinde Hakka uğurluyoruz. Şanlıurfadan bütün Türkiyeye şunu ifade etmek istiyorum. Acımız büyük, Edirneden, Karsa kadar bütün vatandaşlarımız bu kanın karşısında adeta tek yumruk olmuş ve büyük bir üzüntü yaşamakta. Buradan şunu ifade ediyorum; biz millet olarak dün Yemende, Çanakkalede, Sarıkamışta birlikte defnedildik, yani bizlerin dedeleri Çanakkalede, Yemende, Sarıkamışta yan yana yatıyor, bu memleketi, bu güzel toprakları bizlere vatan yapma uğruna yan yana yatıyorlar. Urfalı Mehmet ile Bursalı Ahmetin bir farkı yok, Diyarbakırlı İbrahim ile İstanbullu İbrahim arasında da bir fark yok. Vandaki Ayşe kardeşimiz ile İzmirdeki Fatma kardeşimiz arasında bir fark yok. Hepimiz biriz, hepimiz aynı ecdadın, şerefli ecdadın torunlarıyız.
     Şu ay yıldızlı bayrağa kırmızı rengi hep birlikte verdik arkadaşlar. İnşallah birlik içerisinde, beraberlik içerisinde, dayanışma içerisinde siz değerli yavrularımız, gençlerimiz az önce ifade edildiği gibi en güzel okullarda, en güzel imkanlarla eğitim alacaksınız ve bu ülkenin geleceğine yeni yeni ışıklar, yakacaksınız. Bundan hiç şüphemiz yok buna gerçekten ihtiyacımız var.
    
     -Bilgiyi üretip, kullanmak...
    
     Bakan Çelik, bilgiyi üretip kullanmanın gerekliliğine işaret ettiği konuşmasında ayrıca anne, baba ve öğretmenlere büyük iş düştüğünü söyledi.
     Hepimiz bu sorumluluk içerisinde görevlerimizi yerine getireceğiz ve inşallah ülkemiz, dünya devletleri arasında her gün biraz daha parlayan bir yıldız olarak dostlar tarafından zevkle, düşmanlar tarafından ibretle izlenecek diyen Çelik, bunun için herkesin daha çok çalışması gerektiğini sözlerine ekledi.
     Konuşmaların ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın eşi Emine Erdoğan ve Bakan Faruk Çelik ile beraberindekiler sınıfları gezdi. Öğrenci ve öğretmenlerle bir süre sohbet eden Emine Erdoğan ve Bakan Çelik daha sonra okuldan ayrıldı.
     Törene Vali Celalettin Güvenç, AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri Zeynep Karahan Uslu, Yahya Akman, Mehmet Akyürek, Mahmut Kaçar, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın kızı Sümeyye Erdoğan ve TOGEM Başkanı Saadet Gülbaran da katıldı.
    
     Muhabir: Eşber Ayaydın / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER