Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik: -Avrupaya gidiyoruz diyorlar ki Türkiye muazzam bir yıldız, Ortadoğuya gidiyoruz diyorlar ki Türkiyede muazzam gelişme var, Asyaya gidiyoruz Türkiyeye imrenme var, bunun kıymetin


ŞANLIURFA (A.A) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Avrupaya gidiyoruz diyorlar ki Türkiye muazzam bir yıldız, Ortadoğuya gidiyoruz diyorlar ki Türkiyede muazzam gelişme var, Asyaya gidiyoruz Türkiyeye imrenme var, bunun kıymetini bilmek lazım, eğer bunun kıymetini bilmezsek bize de sıkıntı yaşatırlar dedi.
     Çelik, Atatürk Spor Salonunda, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlunun katılımıyla, DSİ tarafından gerçekleştirilen toplu açılış ve temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Şanlıurfanın sorunlarını çözmek için birlik ve bütünlük içerisinde hareket ettiklerini söyledi.
     Türkiyenin yanıbaşındaki Suriyede savaş, batıdaki ülkelerde ise ekonomik krizin hakim olduğunu belirten Bakan Çelik, buna karşılık Türkiyede temel atma, kalkınma ve gelişme olduğunu söyledi.
     Tüm dünya ülkelerinin Türkiyeye imrendiğini aktaran Bakan Çelik, şunları kaydetti:
     Avrupaya gidiyoruz diyorlar ki Türkiye muazzam bir yıldız, Ortadoğuya gidiyoruz diyorlar ki Türkiyede muazzam gelişme var, Asyaya gidiyoruz Türkiyeye imrenme var, bunun kıymetini bilmek lazım, eğer bunun kıymetini bilmezsek bize de sıkıntı yaşatırlar. Unutmayın, bu millet aziz bir millettir, tarih boyunca dünyaya şan vermiştir, şeref vermiştir vermeye de devam edecektir.
    
     -Suyla toprağın nikahı
    
     Konuşmasında Şanlıurfanın tarımsal potansiyelinden de bahseden Çelik, kentin fıstık, mercimek, pamuk üretiminde Türkiyede önemli bir paya sahip olduğunu hatırlattı.
     Bölgenin bereketli topraklarında suyla toprağın buluşturulacağı projelerin hayata geçirileceğini vurgulayan Çelik, Bugün bu bereketli topraklarda, toprakla suyun nikahını yapıyor sayın Veysel Eroğlu. Yani bir düğün merasimi. O düğün, toprakla suyun evlenmesinin düğünüdür. Onun için nikah davetlisi olarak bu salonu doldurmuş bulunuyoruz. Nikah hayırlı olsun, düğün hayırlı olsun diye konuştu.
     Bakan Çelik, kentteki tarımsal üretimin arttırılması için de çiftçilere büyük destek verdiklerini anlatarak, Şanlıurfanın bütün ilçelerinin bereket ovası olması için çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti.
     Faruk Çelik, konuşmasının son bölümünde gerçekleştirdikleri saldırılardan dolayı Suriye ve İsrail yönetimlerini de kınadı.
    
     Muhabir: Eşber Ayaydın / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER