Cam ve seramik bölümü öğrencilerini bekliyor

Cam ve seramik bölümü öğrencilerini bekliyor


GAZİANTEP (A.A) - Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu, 2012-2013 eğitim öğretim yılında açılan cam ve seramik bölümüne öğrenci kaydı almaya devam ediyor.
     Yüksekokulundan yapılan açıklamaya göre, Gaziantep Üniversitesi Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulunda 2 bin 450 metrekarelik alana atölye inşa edildiği, bu atölyede cam işlemeciliğinde kullanılmak üzere arabalı seramik fırın, fırın rafı, fırın içi raf sistemi ve fırın raf plakası, masa üstü turnet, merkezleme aparatı, raf ayağı-mesnet alımının gerçekleştiği belirtildi.
     İkinci alımlarda ise boya atma kabini, cam yıkama ünitesi, cam kumlama kabini, kompresör, hava tankı, hat filtre, kurutucu, raflı ürün taşıma arabası gibi malzemelerin temin edildiği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
     Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu, Türkiyede bir ilk olup diğer yüksek okullardan farklı olarak 6 dönemden oluşmaktadır. Bu dönemlerin 4 dönemi okulda 2 dönemi işletmelerde yapılacak olan stajla geçmektedir. Teorik derslerin yanında atölyelerde verilen uygulamalı eğitimlerle öğrenciler mesleği daha yakından tanımaktadırlar.
     Üniversite sanayi işbirliği olan okulda öğrencilerin büyük işletmelerde 2 dönem staj yaparak mesleki becerilerini geliştirdiklerini ve öğrendiklerini uygulama imkanı buldukları hatırlatılan açıklamada, eğitimini tamamlayan öğrencilerin staj yaptıkları işletmelerde iş hayatına devam edebildiği aktarıldı.
     Öğrencilerin hem Gaziantepte hem de Türkiyenin önde gelen firmalarında kolaylıkla iş imkanı bulabileceği dile getirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Öğrenciler, seramik ve cam fabrikalarının Ar-ge bölümünde üretimin içinde ve kalite kontrolde seramik ve cam teknikeri, belediyelerin açtığı meslek edindirme kurslarında usta öğretici, özel okulların açtığı seramik bölümlerinde teknik eleman veya stajyer öğretmen, serigrafi atölyelerinde, alçı kalıp, model atölyeleri ve cam dekor atölyelerinde usta olarak çalışacağı gibi mezun olan öğrenci kendi atölyesini de açabilir.
     Açıklamada, seramik ön lisans programını başarıyla bitirenlerin, ÖSYM tarafından açılan Dikey Geçiş Sınavında başarılı oldukları takdirde Seramik, Cam, Seramik Mühendisliği, Seramik Öğretmenliği, Seramik Sanatları, Seramik ve Cam lisans programlarına dikey geçiş yaparak lisans eğitimini tamamlayabilecekleri aktarıldı.
     Yapılan ürünlerin teşhir edilebilmesi için sergiler düzenlendiği, çeşitli fuarlara ve ulusal el sanatları festivallerine katılım gerçekleştirileceği de bildirildi.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Cam ve seramik bölümü öğrencilerini bekliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER