Camiler ve Din Görevlileri Haftası

Camiler ve Din Görevlileri Haftası -İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bağdatlı: -Çocuklara camiler sevdirilmeli, camiler, sıkıcı kuralların olduğu yerler olarak gösterilmemelidir


BİLECİK (A.A) - İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İsmail Bağdatlı, Çocuklara camiler sevdirilmeli, camiler, sıkıcı kuralların olduğu yerler olarak gösterilmemelidir dedi.
     Yrd. Doç. Dr. Bağdatlı, Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla Gölpazarı İlçe Müftülüğü tarafından gerçekleştirilen konferansta yaptığı konuşmada, çocukların namaz konusunda yeterli ve düzgün bir şekilde bilgilendirmelerinin önemli olduğunu kaydetti.
     Anne ve baba ile cami görevlileri arasında veli-öğretmen ilişkisi gibi sürekli bir temasın olmasının gerektiğini ifade eden Yrd. Doç. Dr. Bağdatlı, şöyle devam etti:
     Çocukların problemlerine ortak çözümler aranması önemli. Çocuklara camiler sevdirilmeli, camiler, sıkıcı kuralların olduğu yerler olarak gösterilmemelidir. Çocuğun hayatındaki en ciddi iş oyundur. Gerektiğinde istiyorsa, büyükler nezaretinde mihrapta namaz kılmasına, kürsüye çıkmasına, minbere çıkmasına müsaade edilmelidir. Çocuklara cami içinde küçük vazifeler verilmelidir. Mekanı ne kadar sahiplenirse o kadar sevecektir.
     İlçe Müftüsü Mükerrem Cüre de camilerin insanları bir araya getiren, insanları kaynaştıran bir görevi yerine getirdiğini belirterek, camilerin inşa edilerek korunması gerektiğini söyledi.
     Konferansa Belediye Başkanı Vedat Kazıcı, daire amirleri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Zafer Özuğur / Mehmet Candikmen
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Camiler ve Din Görevlileri Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER