Çandan kısa kısa

Çandan kısa kısa -Çan Fen Lisesinde Ters Köşe Bilgi Yarışması


ÇANAKKALE (A.A) - Çan Fen Lisesinde bilgi yarışması düzenlendi.
     9-A ve 9-B sınıf öğrencileri, Ters Köşe adlı bilgi yarışmasında birbirleriyle yarıştı.
     Her iki sınıftan da üçer öğrenciye toplam 20 sorunun sorulduğu yarışmada öğrenciler sorulara en doğru cevap vermeye çalışırken, yarışmayı 9-A sınıfı öğrencileri kazandı.
     Bilgi yarışmasına 9-A sınıfı adına Nagihan Durukan, Sinem Can ve Emre Cesur, 9-B sınıfı adına ise Tuğçe Hanım Türkay, Serhat Kuru ve Yusuf Kılıç katıldı.
    
     -Çan Halk Eğitimi Merkezinden yılsonu etkinlikleri-
    
     Çan Halk Eğitimi Merkezi (HEM) Müdürlüğü tarafından yıl sonu etkinlikleri düzenlenecek.
     Yıl sonu etkinlikleri bu yıl haziran ayının ilk haftası kutlanacak.
     Etkinliklerde, 3 Haziran Pazar akşamı Çan Spor Salonunda Çanakkale Folklor Araştırma Derneği (ÇAFAD) ile Merkez Müdürlüğünün ekipleri Türk Halk Oyunları Gecesinde birçok yöreye ait gösteriler sunacak.
     4 Haziran Pazartesi günü saat 10.00da Belediye Sanat Galerisinde Yılsonu Karma Sergisinin açılışı yapılacak. Merkez ve köy kurslarında yapılan el emeği göz nuru eserlerin halka sunulacak.
     5 Haziran Salı akşamı ise Kaleseramik Konferans Salonunda Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün korosu ve misafir sanatçıların yer aldığı Türk Halk Müziği Konseri düzenlenecek.
     Çan HEM Müdürü Hamit Saygılı, bu çalışmaları yapmaktaki amaçlarının, Türk gençliğinin yöresel oyunlarını unutmaması, sanatına, kültürüne sahip çıkması ve gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak olduğunu bildirdi.
    
     -Çan İbrahim Bodur Anadolu Lisesinden 15. mezuniyet töreni-
    
     Çan İbrahim Bodur Lisesi (ÇİBAL) 2011-2012 öğretim yılı mezuniyet töreni yapıldı.
     İlk mezuniyet törenini 1987-1988 öğretim yılında gerçekleştiren Çan İbrahim Bodur Anadolu Lisesinden bu yıl 121 öğrenci mezun oldu.
     Kaleseramik Fabrikaları Konferans Salonunda düzenlenen törende, Çan Kaymakamı Hasan Gözen, mezun olan öğrencileri tebrik ederek üniversite sınavlarında başarılı olmaları temennisinde bulundu.
     Okul Müdürü Cafer Uslu ise 2011-2012 öğretim yılı dahil 15. dönem mezunlarını verdiklerini ve yine bu yıl dahil toplam bin 626 öğrencinin okullarından mezun olduğunu söyledi.
     Çan İbrahim Bodur Anadolu Lisesinin mezuniyet gecesinde okul birincisi olan Seyhun Davere Kaymakam Hasan Gözen tarafından plaket verilirken, ardından okul birincisi Daver okul kütüğüne plaket çaktı.
     Törende okul ikincisi Esra Ertürke Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, üçüncü olan Oğuzhan Kesere ise İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan tarafından plaketleri verilirken, dereceye giren öğrenciler aileleri ve protokol ile hatıra fotoğrafı çektirdi.
     İlk üçe giren öğrencilere Kale Grubu Şirketleri Kurucusu ve Onursal Başkanı Dr. İbrahim Bodur adına Cumhuriyet altını verildi. Bodurun adına ödüller Kaleseramik Fabrikaları Üretimler Müdürü Süleyman Soysal verdi.
     Mezuniyet törenine, Kaleseramik Fabrikalarının üst düzey yöneticileri, siyasi parti başkan ve temsilcileri, okul ve daire müdürleri ile öğrenci velileri katıldı.
     (SK-AKY-HLK)
<< Önceki Haber Çandan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER