Çanakkalede kaçakçılıkla mücadele tatbikatı

Çanakkalede kaçakçılıkla mücadele tatbikatı -Tatbikatın senaryosu gereği, içinde kaçakların bulunduğu gemiye operasyon düzenlendi


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkalede, kaçakçılıkla mücadelede etkinliğin ve caydırıcılığın arttırılması, koordinasyon ve işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla Müşterek kaçakçılıkla mücadele tatbikatı gerçekleştirildi.
     Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, 21 Şubatta Çanakkale Liman Mülki İdare Amirliği Başkanlığında kurulan Operasyon Koordinasyon Merkezinin idaresinde, Kepez Limanı yakınlarında tatbikat düzenlendi.
     Tatbikatın senaryosu gereği, İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, 2 minibüsle taşınan kaçakların, 2 adet fiber tekneyle gemiye götürüleceği ihbarını aldı. Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ekipleri de bu sırada, kaçakları taşıdığı öne sürülen minibüslere öncülük eden aracı takip etti.
     Bunun üzerine Sahil Güvenlik Komutanlığı Denizde Arama Güvenlik ve Operasyon Timi (DAGOT-01), Sahil Güvenlik Çanakkale Gurup Komutanlığına bağlı TCSG-85 ve Gümrük Müdürlüğüne ait GMR-415 Çakabey isimli botlarla kaçakların içinde bulunduğu Meke Temizler isimli gemiye operasyon düzenledi.
     Operasyonda, gemideki 72 kaçak ile bunlara yardım ettiği öne sürülen 3 kişinin yanı sıra 3 şoför, 8 tekne ve gemi personeli yakalandı, küçük poşetler içerisine doldurulmuş 115 paket narkotik maddeye de el konuldu.
     Açıklamada, Başarılı bir şekilde icra edilen müşterek tatbikatın, mücadeleci kolluk kuvvetleri arasında mevcut işbirliğinin, personel, harekat, istihbarat ve muharebe konularında koordinasyonu arttırdığı gözlemlenmiş olup, müteakip olarak her yıl ocak ve temmuz aylarında planlanmasına devam edilecektir denildi.
    
     Muhabir: Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Çanakkalede kaçakçılıkla mücadele tatbikatı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER