Çanakkalede markalaşma toplantısı

Çanakkalede markalaşma toplantısı


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO), Türk Patent Enstitüsü işbirliği ile markalaşma konusunda bilgilendirme toplantısı düzenleyecek.
     ÇTSO Genel Sekreteri Sema Sandal, yaptığı yazılı açıklamada, toplantının, cuma günü ÇTSO Kongre ve Fuar Merkezi İçdaş Salonunda saat 14.00da başlayacağını bildirdi.
     Globalleşen dünyada firmalar açısından markanın öneminin gün geçtikçe arttığını ifade eden Sandal, firmaların artık fiziksel değerlerinden çok marka değerleriyle karşılaştırıldığını belirtti.
     Güçlü bir markanın değerinin, firmanın maddi varlıklarından bile yüksek olabildiğine dikkati çeken Sandal, güçlü markalar inşa ederek pazar paylarını artıran markaların, sadece kendi kurumlarına değil, ülkelerine de katma değer yarattıklarını vurguladı.
     Sandal, güçlü markaların olduğu ülkede üretim, istihdam, ihracat ve milli gelirin arttığını belirterek, şunları kaydetti:
     Marka tescilinin taşıdığı bu önemlerin yanı sıra hukuki açıdan da taşıdığı önem büyüktür. Marka sahibine pek çok hak ve yaptırım gücü vermektedir. Markalaşma konusunda üyelerimizi bilinçlendirmek, üyelerimizin ve dolayısıyla ilimizin ve ülkemizin marka değerini arttırmak amacıyla odamız ve Türk Patent Enstitüsü işbirliğinde bir bilgilendirme toplantısı düzenlenecek.
    
     Muhabir: Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Çanakkalede markalaşma toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER