Çanakkale Deniz Zaferinin 98inci yıl dönümü

Çanakkale Deniz Zaferinin 98inci yıl dönümü -Vali Tuna: Törenler nedeniyle otellerimizde yer yok. Tüm rezervasyonlar yapılmış. Lütfen kent dışından gelen vatandaşlarımıza evlerimizi açalım


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98inci yıl dönümü törenleri dolayısıyla kentteki otellerle boş yer kalmadığını belirterek, Tüm rezervasyonlar yapılmış. Lütfen kent dışından gelen vatandaşlarımıza evlerimizi açalım dedi.
     Vali Tuna, törenler öncesi Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkında incelemelerde bulundu. Şehitler Abidesindeki alanı gezen Tuna ve beraberindekiler, çalışmaları inceleyip, son durum hakkında bilgi aldı.
     Tuna, gazetecilere yaptığı açıklamada, törenlere yurt içi ve yurt dışından binlerce kişinin katılacağını söyledi. Ziyaretçiler arasında en anlamlılarının Çanakkale Savaşlarındaki şehitler ve gazilerin torunları olduğunu belirten Tuna, 81 ilden ve bazı ülkelerden gelecek insanlarımız var. Çanakkale dolup, taşacak. Kentimiz büyük bir törene hazırlanıyor dedi.
     Çanakkaleye gelecek ziyaretçilere çağrıda bulunan Tuna, Çanakkale şehitlerimizi anacağımız 18 Mart günü kadın, erkek, yaşlı, genç tüm vatandaşlarımızı Çanakkaleye bekliyoruz, burada görmek istiyoruz. Şehitlerimize yakışır şekilde onları anmak istiyoruz. Başbakanımız, 9-10 bakanımız ile milletvekillerimiz törenler için Çanakkaleye geliyor diye konuştu.
     Yaşanacak yoğunluk nedeniyle kentteki vatandaşlara da çağrıda bulunan Tuna, Törenler nedeniyle otellerimizde yer yok. Tüm rezervasyonlar yapılmış. Lütfen kent dışından gelen vatandaşlarımıza evlerimizi açalım. Valilik olarak birkaç arkadaşımızı bu iş için görevlendiriyoruz. Evini açmak isteyenler, 212 03 06 numaralı telefona bilgi verirlerse, biz de kent dışından gelen konuklarımızla onları buluşturabilir, Çanakkale olarak güzel ev sahipliği yapmış oluruz ifadelerini kullandı.
     Vali Tunaya incelemesinde, 2. Kolordu Komutanı Korgeneral Ferit Güler, 18. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ferhat Özgen, İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Sait Koca ile Emniyet Müdürü Osman Zoroğlu eşlik etti.
    
     Muhabir: Burak Akay / Mehmet Bayer
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Çanakkale Deniz Zaferinin 98inci yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER