Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü

Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü -AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Türkan: -Bu zafer, milletimizin yokluk, yoksulluk ve umutsuzluğun en acı günlerinde dahi dünyaya başkaldırdığı, vatanımızın bütünlüğünü ve bağımsızlığını dünyay


MUĞLA (A.A) - AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Mustafa Ali Türkan, Bu zafer, milletimizin yokluk, yoksulluk ve umutsuzluğun en acı günlerinde dahi dünyaya başkaldırdığı, vatanımızın bütünlüğünü ve bağımsızlığını dünyaya kanıtladığı en güzel örnektir dedi.
     Türkan, Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Çanakkale Destanının temelinde güçlü bir inanç, vatan aşkı ve özgürlük tutkusunun yattığına işaret etti.
     Mesajında, Çanakkale Zaferinin tarihten silinmek istenen bir milletin el ele, gönül gönüle vererek, bütün imkansızlıklara rağmen vatanını nasıl savunduğunu gösterdiğine değinen Türkan, şunları kaydetti:
     Şehitlik ve gazilik, manevi rütbelerin en yüksek mertebeleri. Çanakkale Zaferi, emsaline az rastlanan bir direniş ve şahlanışın bir belgesi olmuştur. Çanakkale geçilmez fermanı, Lazından Çerkezine, Türkünden Kürtüne, Arapına varana kadar 250 bin vatan evladının şahadet şerbetini içmesiyle yazılmıştır. Çanakkaleyi geçilmez yapan da bu birlikte yaşama arzusu, kardeşlik bağıdır. Bu zafer, milletimizin yokluk, yoksulluk ve umutsuzluğun en acı günlerinde dahi dünyaya başkaldırdığı, vatanımızın bütünlüğünü ve bağımsızlığını dünyaya kanıtladığı en güzel örnektir.
    
     Muhabir: Utku Uçrak
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER