Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü

Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü -Diyarbakır Valisi Toprak, Çanakkale Zaferinin 98inci yılı nedeniyle mesaj yayımladı


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Çanakkale Zaferinin 98inci yılı nedeniyle mesaj yayımladı.
     Vali Toprak, mesajında tarihe altın harflerle kazınan kahramanlık destanı olan Çanakkale Zaferinin 98. yıl dönümünü kutlamanın ve mukaddes vatanımız için canlarını seve seve feda eden şehitlerimizin şehitler gününü idrak etmenin onurunu ve haklı gururunu yaşamakta olduklarını kaydetti.
     Çanakkale Zaferinin, milletimizin kahramanlık ve fedakarlıkların doruk noktasına ulaştığı bir prestijin ve azmin mücadelesi olduğunu vurgulayan Toprak, Çanakkalede yapılan ve çetin savaşlar sonunda kazanılan bu zaferin, ayrıca incelenmesi gereken mutlu bir sonun başlangıcı olduğunu belirtti.
     Çağının en modern ve ileri teknolojisiyle donatılmış olan güçlü düşman donanmasının kıyıya ateşlediği top mermilerinin düştüğü yerden Anadolunun insanıyla kucaklaştığı, kaynaştığı yerdir. Bilinmelidir ki bu zafer kolay elde edilmemiştir. Aziz milletimizin Anadoludaki varlığının devamı bu zaferin kazanılması ile mümkün olmuştur diyen Toprak, Çanakkale savaşlarının, maneviyatın maddiyatı yendiği yer olma özelliği ile dünya tarihi üzerinde de büyük etkilere neden olduğunu ifade etti.
     Bu zaferin, asırlardır Avrupalılar tarafından sömürülen ülkelerin bağımsızlık fikrinin kuvvetlenmesine yardımcı olduğuna yer verilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:
     Gazi Mustafa Kemal Atatürkün Çanakkale savaşlarında özellikle Anafartalar civarında askerleriyle verdiği üstün mücadele ve 276 kiloluk top mermisini sırtında taşıyan Seyit Onbaşı ve arkadaşlarının göstermiş olduğu kahramanlık, dünyada çok az milletin gösterebileceği bir kahramanlık destanıdır. Çanakkaleyi Çanakkale yapan, bitmek tükenmek bilmeyen düşman mermilerinin sesi değil, yaralı düşman askerini sırtına alarak onu düşman mevzisine kadar götürerek, işgalci askerlere insanlık dersi veren kahraman Mehmetçiktir Çanakkaleyi Çanakkale yapan, cepheye gönderdiği oğluna ya şehit ol, ya gazi demek suretiyle, vatanın her bir karış toprağını evladının canından üstün tutan analardır. Diyarbakırlısı, Edirnelisi, Aydınlısı, Samsunlusu hep koyun koyuna Çanakkalede ve vatanımızın dört bir yanında yatmaktadır. Bu yönüyle vatanımızın her bir köşesi kardeşliğin, birlik ve beraberliğin toprağıyla örtülüdür. Kahramanlık destanının yazıldığı en önemli savaşlardan biri olan Çanakkale Savaşının zaferle taçlandırıldığı 18 Mart günü aynı zamanda aziz şehitlerin hatırasını canlı tutmak ve daha sonraki nesillere aktarmak amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Şehitler Günü olarak kabul ve ilan edilmiştir. Çanakkale Zaferi ile birlikte, Şehitler Günü olarak da kutladığımız bu anlamlı zafer gününde, kutsal vatan topraklarını canları pahasına müdafaa ederek şehitlik mertebesine ve onuruna erişen aziz şehitlerimizi minnet ve şükranla hatırlıyoruz.
     18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferinin 98. yıl dönümü vesilesiyle, bize böyle bir kahramanlık destanını, zaferini, gururunu yaşatan başta devletimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, mukaddes vatanımızın korunması ve milletleri millet yapan değerler için mücadele eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimize milletçe şükranlarımızı sunuyoruz.
    
     Muhabir: Ümit Özdal
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER