Çanakkale Valisi Tuna:

Çanakkale Valisi Tuna: -Çanakkale bizim manevi başkentimizdir ve Türkiyenin en önemli ortak paydası, Çanakkale ruhudur. 2015 yılında Çanakkalenin birleştirici, bütünleştirici özelliklerinin tüm yurdumuzu sarmasını tüm insanlığın


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, Türkiye bugün belli bir noktaya geldiyse tarihinden ve geçmişinden aldığı derslerden dolayıdır. Bizim kendimize gelip geçmişimizi fark edip Çanakkale ruhuna yeniden sahip olmamız gerekir. Çanakkale ruhu, bu yüzyıldaki konumumuzu belirleyecektir dedi.
     Vali Tuna, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Biga İktisadi İdari Bilimler (BİİB) Fakültesinde 2015 Vizyonu ve Gençlik konulu konferans verdi.
     Prof. Dr. Ramazan Aydın Yerleşkesi Didem Yaman Amfisinde gerçekleştirilen konferansta konuşan Tuna, Çanakkale Savaşlarının 100. yıl dönümü çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulundu.
     Türkiyenin şu anda politika belirleyen bir konumda olduğunu ifade eden Tuna, 2015 vizyonunu belirlemede gençlerin önemli katkılar vereceğini inandıklarını belirterek, Gençlerimizin her platformda fikirlerini serbestçe ifade edebildiği bir dönem yaşıyoruz. Gençlerin fikirlerine değer veriyoruz. Nüfusumuzun önemli bir bölümü gençlerden oluşuyor. Tarihe yön vermiş büyük bir ecdadın, medeniyetin, bilim ve sanata, kültüre katkılar yapmış şanlı bir geçmişin torunları olduğunuzu unutmayın diye konuştu.
     Çanakkalenin coğrafi yönden başka bir rakibi olmadığına işaret eden Tuna, şunları kaydetti:
     Çanakkaleden bütün insanlığa dostluk ve insanlık mesajları vererek, Çanakkalede savaşanların çocuklarını buluşturup bir gönül bağı oluşturacağız. 2015de dünyanın ihtiyacı olan barış ve dostluk temalarının en güçlü şekilde işlenebileceği dünya liderlerini burada buluşturarak bu masajların verilebileceği platformda Çanakkaleyi dünyanın gündemine getirmekle neler kazanacağız hayal edelim. Yurt dışındaki üniversitelerle işbirliği programları, Türkçe ve spor branşlarında olimpiyatlar, işadamları, büyükelçilerin buluşması gibi bir çok etkinliği düzenleyerek Çanakkaleyi sürekli gündemde tutacağız. Çanakkale bizim manevi başkentimizdir ve Türkiyenin en önemli ortak paydası, Çanakkale ruhudur. 2015 yılında Çanakkalenin birleştirici, bütünleştirici özelliklerinin tüm yurdumuzu sarmasını tüm insanlığını etkilemesini temenni ediyorum.
     Tuna, 1915 panaroma müzesi, öğrenci konuk evleri, Anadolu yakasında tarihi topların gün yüzüne çıkarılması gibi bir çok projenin bulunduğunu, gençlerin de projelerine önem verdiğini bu nedenle de katkı vermelerini istedi.
     Konferansa Biga Kaymakamı Fatih Genel, BİİBF Dekan Vekili Prof. Dr. Hamit Palabıyık, Belediye Başkanı Mehmet Özkan ve öğrenciler katıldı.
    
     Muhabir: Serten Akkaya / Burak Akay
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber Çanakkale Valisi Tuna: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER