Çarşambada koruyucu aile semineri verildi

Çarşambada koruyucu aile semineri verildi


SAMSUN (A.A) - Çarşamba Cemil Şensoy Kültür Merkezinde Gönül Elçileri Projesi kapsamında Koruyucu Aile Birinci Sorumlusu Ali Define tarafından koruyucu aile semineri verildi.
     Kaymakam Caner Yıldız, seminer öncesi yaptığı konuşmada, Gönül Elçileri Projesine destek istedi.
     Seminer sonunda katılımcılara form verileceğini belirten Yıldız, "Sizlere birer gönül elçisi formu vereceğiz. Gönül elçisi olmak isteyen vatandaşlarımız bu formları doldurarak gönül elçisi olabilirler. Gönül elçisi olmak ihtiyaç sahibi insanlarımıza yardım etmek ve el uzatmaktır. Bu kapsamda biz de yaşlı vatandaşlarımıza evde bakım hizmeti veriyoruz. Belediyemizde 100 aileye yemek yardımında bulunuyor. Bunu yaymamız ve vatandaşla devleti tamamen buluşturmamız gerekiyor" dedi.
     Define ise Samsunda bin 15, Çarşambada ise 54 gönül elçisi olduğunu ve bu sayıyı arttırmak için çalışmaları sürdürdüklerini dile getirdi.
     Her evliliğin mutlu bir şekilde başladığını ve ailelerin çocuk sahibi olduğunu, istenmeyen nedenlerle ya da ölüm nedeniyle çocukların ortada kaldığını anlatan Define, bu çocukların Çocuk Esirgeme Kurumuna verildiğini ve bu çocukların birer koruyucu aileye ihtiyacı olduğunu vurguladı.
     Define, insanların bu konuda daha duyarlı olması için seminerler verdiklerini söyledi.
     Semineri Belediye Başkanı Hüseyin Dündar ve çok sayıda vatandaş dinledi.
    
     Muhabir: Yaşar Karaman
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Çarşambada koruyucu aile semineri verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER