Çayırlılı çocuklara ünlülerden kitap desteği

Çayırlılı çocuklara ünlülerden kitap desteği -Erzincanın Çayırlı ilçesinde bir öğretmenin başlattığı Ünlülerden Mesaj Var adlı projeye, Ali Kırca, Yılmaz Erdoğan, Beyazıt Öztürk ve Kıvanç Tatlıtuğun aralarında bulunduğu ünlüler,


ERZİNCAN (A.A) - Çayırlı ilçesinde bir öğretmenin başlattığı Ünlülerden Mesaj Var isimli projeye destek veren bazı ünlüler, okula çok sayıda imzalı kitap gönderdi.
     Ziya Gökalp Ortaokulu Türkçe öğretmeni Saadet Akmen (25), öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve okul kütüphanesine kitap temin etmek için bir ay önce başlattığı proje kapsamında, elektronik posta gönderdiği çok sayıda ünlüden imzalı kitap ile görüntülü mesaj istedi.
     Ali Kırca, Beyazıt Öztürk, Kıvanç Tatlıtuğ, Yılmaz Erdoğan, Salih Kalyon, Cem Öğretir, Hakan Yılmaz ve Mert Fıratın aralarında bulunduğu birçok ünlü, okula imzalı kitap ve görüntülü mesajların yer aldığı CDler gönderdi. Ünlülerin mesajları, bir süre önce öğrencilere izlettirildi.
     Proje kapsamında oluşturulan kütüphanenin açılış törenine katılan Erzincan Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, hayata yön vermek için okumak gerektiğini söyledi.
     Öğretmen Akmenin başlattığı projenin önemli bir adım olduğunu vurgulayan Özen, Çok sayıda ünlümüzün kampanyaya katkı vermesi, bizim için büyük mutluluk dedi.
     Akmen ise okulda 3 yıldır görev yaptığını, öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmayı amaçladığını dile getirdi. Bu alışkanlığı, çeşitli projelerle kazandırmak istediğini ancak başaramadığını ifade eden Akmen, şöyle konuştu:
     Ünlü isimlerin, öğrencilerin üzerinde etkili olduğunu gördüm. Kitap okuma alışkanlığı kazandırmada da aynı etkinin olacağını düşünerek, Ünlülerden Mesaj Var adlı projeyi hazırladım. Proje kapsamında ünlü isimlerle iletişime geçtik. Onlar da bizi kırmadılar ve projemize destek verdiler.
     Projenin klibini izleyen ve imzalı kitapları gören öğrencilerin mutlu olduğunu belirten Akmen, Kütüphanenin önünde kuyruk oluştu. Proje, umarım daha geniş alanlara yayılır ve bakanlık projesi haline gelir. Ünlülerin verdiği mesajlar, kamu spotu haline getirilerek yayınlanabilir ifadesini kullandı.
     Öğrencilerden Sedanur Besler de ünlülerin mesajlarından çok etkilendiğini, her gece yatmadan önce kitap okumaya başladığını aktardı.
     Kübra Aytül Özdemir ise Çayırlı, küçük yer. Burada birçoğunun kaderi aynı oluyor. Okuyamıyorlar ve hemen evleniyorlar ama biz okumak istiyoruz. Kitap okuma alışkanlığı, bizim için çok önemli diye konuştu.
     Okulun kütüphanesinde, ünlülerin ve bir firmanın gönderdiği kitaplar yer alıyor.
    
     Muhabir: Barış Yalçınkaya / Önder Felek
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Çayırlılı çocuklara ünlülerden kitap desteği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER