Çayyolu Doğal Hayatı Koruma Derneği Başkanı

Çayyolu Doğal Hayatı Koruma Derneği Başkanı Cumalıoğlu: -Hayvan Hakları Koruma Kanununda yapılan düzenleme bu haliyle yasalaşırsa hem uygulamada, hem sosyal anlamda, hem de teknik olarak büyük sorunlar yaşanacak (Fotoğrafl


ANKARA (A.A) - Çayyolu Doğal Hayatı Koruma Derneği Başkanı Aylin Cumalıoğlu, Hayvan Hakları Koruma Kanununda yapılan düzenleme bu haliyle yasalaşırsa hem uygulamada, hem sosyal anlamda, hem de teknik olarak büyük sorunlar yaşanacak dedi.
     Sakarya Meydanında toplanan bir grup, 5199 sayılı Hayvan Hakları Koruma Kanununda yapılan değişiklikleri protesto etti.
     Grup adına konuşan Çayyolu Doğal Hayatı Koruma Derneği Başkanı Aylin Cumalıoğlu, 5199 sayılı Hayvan Hakları Koruma Kanununda yapılan değişikliklerin yetersiz olduğunu savundu.
     Daha koruyucu bir yasal düzenleme yapılması talebine karşılık Bakanlık tarafından daha kolay yok edici hükümlerle donatılmış bir yasa düzenlemesinin TBMMye sunulduğunu ileri süren Cumalıoğlu, Hayvan Hakları Koruma Kanununda yapılan düzenleme bu haliyle yasalaşırsa hem uygulamada, hem sosyal anlamda, hem de teknik olarak büyük sorunlar yaşanacak diye konuştu.
     Yeterli olmayan mevcut 5199 sayılı kanunun bu şekliyle muhafaza edilmesini yeni yasal düzenlemeye tercih etmek zorunda kaldıklarını belirten Cumalıoğlu, şunları kaydetti:
     Çünkü eski yasada sokak hayvanlarının tamamen yok edilmesini sağlayacak hükümler yerine onları olması gerektiği gibi koruyan 6. madde bulunuyor. 6. madde yerel yönetimlerin sokak hayvanlarını bulundukları yerden alıp aşılaması, kısırlaştırması ve bunu belirleyen küpesini takarak yaşamını sürdürdüğü yere geri bırakılmasını öngörüyor. Tüm taleplerimiz bu maddenin kalması, güçlendirilmesi ve mutlaka uygulanmasına devam etmesi başta olmak üzere iyileştirilmelerin madde bazında ve etraflıca düşünülüp ciddi araştırmalar ve görüş alışverişlerinden sonra çıkarılması yönündedir.
    
     Muhabir: Merve Yıldızalp
     Yayıncı: Ziver Büyüktaş
<< Önceki Haber Çayyolu Doğal Hayatı Koruma Derneği Başkanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER