Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar:

Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar: -"Kentsel dönüşüm için Roman Mahallesinde riskli alan talebinde bulunun, dönüşüm bitene kadar kira yardımı yapalım" (Fotoğraflı - Görüntülü)


EDİRNE (A.A) - Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "Kentsel dönüşüm için Roman Mahallesinde riskli alan talebinde bulunun, dönüşüm bitene kadar kira yardımı yapalım" dedi.
     Edirnede incelemede bulunan Bakan Bayraktar, Belediye Başkanı Hamdi Sedefçiyi ziyaret etti. Bayraktar, burada yaptığı konuşmada, Sedefçinin, Roman Mahallesi ve Küçük Sanayi Sitesindeki Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında istediği desteği vereceklerini söyledi.
     Roman Mahallesinin kentsel dönüşüm projesinin hayata geçirilmesi için Sedefçinin Bakanlıkla irtibat kurmasını isteyen Bayraktar, "Kentsel dönüşüm için Roman Mahallesinde riskli alan talebinde bulunun, dönüşüm bitene kadar kira yardımı yapalım. Daha sonra yıkalım, yapalım hemen evlerini verelim, biz bu işe amadeyiz. Sanayi sitesindeki dönüşümü de TOKİyle konuşalım" dedi.
     Edirnenin marka bir kent olduğunu ve çok önemsediklerini ifade eden Bayraktar, şunları kaydetti:
     "Edirneyi çok fazla önemsiyoruz. Geçmiş tarihi derinliği var, Osmanlının eski başkenti bir şehir. Hem Meriç Nehrini hem de Ergene Havzasının temizlenmesi için Türkiyede ilk defa bu kadar ciddi bir eylem planı yaptık. Mutlaka bunları temizleyeceğiz.
     Bunların dışında belediye olarak ihtiyaçların nedir, taleplerin nedir- Sen şehreminisin, ben de şehircilik bakanıyım. Eski arkadaşımızsınız, huyunuzu suyunuzu biliyoruz, tanıdığın eşkiya tanımadığın evliyadan daha evladır derler. Biz sizi tanıdığımız için, sizinle çalışırız, sizi de seviyoruz. Partilerimizin ayrı olması önemli değil."
     Sedefçi de Bakan Bayraktara teşekkür ederek, çeşitli hediyeler verdi.
    
     -Bakandan genç kıza yardım sözü-
    
     Bakan Bayraktar, Edirne Belediyesi ziyaretinin ardından yürüyerek Selimiye Camisine geçti.
     Bu sırada Bakan Bayraktarın yanına yaklaşarak kanser hastası olduğunu söyleyen genç kız, tedavisi için kullandığı ithal ilaçların yurt dışından getirilme sürecinde zorluk yaşadığını ifade ederek yardım istedi. Bakan Bayraktar da genç kıza geçmiş olsun dileğinde bulunarak bir miktar para verdi.
     Yanlış anlaşıldığını belirten genç kız Bayraktara parayı iade ederek, bölgeden uzaklaştı.
     Bakan Bayraktar, gazetecilere yaptığı açıklamada, Trakya Üniversitesinde okuduğu öğrenilen genç kızın sağlık durumuyla yakından ilgilenileceğini ifade ederek, "Bize ilaçlarımı yurt dışından getireceğim imkanım yok dedi. Biz de yardımcı olduk. Vali bey ben ilgileneceğim dedi, ama alındı. Her türlü yardımı yapacağız" dedi.
    
     Muhabir: Salih Baran
     Yayıncı: Berin Alpaslan Gökçe
<< Önceki Haber Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER