Çevre ve Şehircilik Bakanlığından Bursaya Çevre

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından Bursaya Çevre Oscarı ödülü -Bursa Büyükşehir Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından düzenlenen Temiz Türkiyem Yarışmasında ikinci oldu


BURSA (A.A) - Bursa Büyükşehir Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından düzenlenen Temiz Türkiyem Yarışmasında, İstanbul birinci, Bursa ikinci ve Sakarya üçüncü oldu.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında bu yıl ilk kez düzenlenen Temiz Türkiyem Yarışmasında derece giren belediyeler, muhtarlar ve sanayi kuruluşları İstanbul Four Seasons Otelde düzenlenen törenle ödüllerini aldı.
     Törende En Temiz Büyükşehir Belediyeleri kategorisinde Bursa Büyükşehir Belediyesi, ikincilikle ödüllendirildi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, çevre beratını Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlundan aldı.
     Törenin sonunda gazetecilerin sorularını cevaplayan Altepe, Bursanın geçmişte çevresinin hoyratça kullanıldığını belirterek, daha sağlıklı ve yaşanabilir bir kent olması için 100ün üzerinde çevre projesini hayata geçirdiklerini söyledi.
     Özellikle atıklarını herhangi bir arıtmaya tabi tutmadan doğaya bırakan işletmelere karşı ciddi yaptırımlar uyguladıklarını hatırlatan Altepe, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     Bugüne kadar çevreye hoyratça zarar veren 58 tesise kapatma cezası uygulandı. Bu yöndeki kararlılığımız sürüyor ve 10larca işletme hakkında da yasal süreç devam ediyor. Bunun yanında çevreye duyarlı yatırımları ile öne çıkan işletmeleri ilk kez bir Büyükşehir Belediyesi olarak ödüllendirdik. Marifet iltifata tabidir. Bir taraftan çevreye zarar verenleri cezalandırırken, bir taraftan da çevreye duyarlı olan işletmelerin teşvik edilmesi gerektiğine inanıyoruz. Gelecek nesillerimize bırakacağımız en büyük mirasın çevre olduğu bilinciyle yatırımlarımızı hız kesmeden sürdüreceğiz. Burada aldığımız ödül de bize ayrı bir şevk ve heyecan verdi.
     Ödül törenine, Çevre ve Şehir Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sedat Kadıoğlunun yanı sıra valiler, büyükşehir belediye başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.
    
     Muhabir: Cem Şan
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber Çevre ve Şehircilik Bakanlığından Bursaya Çevre Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER