Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yeni

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yeni binasına taşındı -Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Uğur: -Muğla ÖÇKK Başkanlığınca 2011 yılında 4 milyon 270 bin lira yatırım yapılırken Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızca bu rakam 2012 yılında 7 mi


MUĞLA (A.A) - Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yeni binasına taşındı.
     Çevre ve Şehircilik İl Müdürü İlker Uğur, yeni binayı gazetecilere tanıtarak, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.
     Kanun Hükmünde Kararname ile Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, Çevre ve Orman Bakanlığı, Özel Çevre Koruma Kurumu Başkanlığının (ÖZKK) görev, yetki ve sorumluluklarının 2011 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılandırıldığını hatırlatan Uğur, Muğlanın değişik bölgelerinde hizmet veren 3 birimimiz ilimizin potansiyeli ve önemi dolayısıyla Bakanımız Erdoğan Bayraktarın talimatıyla 113 personeliyle yeni binasında hizmet vermeye başladı dedi.
     Muğla Özel Çevre Koruma Kurumu Başkanlığı tarafından 2007-2011 yıllarında 18 milyon 656 bin 979 lira yatırım yapıldığını belirten Uğur, Muğla ÖÇKK Başkanlığınca 2011 yılında 4 milyon 270 bin lira yatırım yapılırken Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızca bu rakam 2012 yılında 7 milyon 654 bin liraya çıkarıldı. Bu durum Bakanımız Erdoğan Bayraktarın ilimize verdiği önemi açık şekilde göstermektedir diye konuştu.
     Muğla ve ilçelerinde çevrenin korunması, çevre kirliliğinin önlenmesi amacıyla denetimler yaptıklarını ifade eden Uğur, hava kirliliğini takip etmek amacıyla da Muğla ve Yatağan ilçesinde 2 hava kalitesi ölçüm istasyonunun hizmet verdiğini söyledi.
     Çevre Kanunu gereği hava kalitesinin korunması için belirlenen standartlara uymayan ve standartlara aykırı emisyona neden olanlara cezai işlem uygulanacağını vurgulayan Uğur, şöyle konuştu:
     Bu cezai sorumluluk toplu ısıtılan konutlarda yöneticiye, ferdi ısıtılan konutlarda ise konutu kullanana aittir. Hava kirliliği yönünden özel önem taşıyan ilimizde, mahalli çevre kurullarınca alınan kararlara uymayan kurum, kuruluş, işletmeler ve şahıslara öngörülen bu cezalar bir kat artırılarak verilecektir. Standartlara aykırı emisyona neden olanlara verilecek ceza 9 bin 420 lira, ferdi veya toplu konutlarda ise her bağımsız bölüm için 468 liradır.
    
     Muhabir: Durmuş Genç
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yeni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER