Ceyhana Yangın ve Doğal Afet Eğitim

Ceyhana Yangın ve Doğal Afet Eğitim Merkezi -BTC Boru Hattı Şirketi, ÇÜ, AKUT VE BOTAŞ işbirliğiyle kurulacak Ceyhan Yangın ve Doğal Afet Eğitim Merkezinin temeli törenle atıldı


ADANA (A.A) - Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) Boru Hattı Şirketi, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ), Arama ve Kurtarma Derneği (AKUT) ve Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ) işbirliği ile kurulacak Ceyhan Yangın ve Doğal Afet Eğitim Merkezinin temeli törenle atıldı.
     BTC/BP Türkiye Dış İlişkiler Direktörü Murat Lecompte, merkezin yapılacağı ÇÜ Ceyhan Meslek Yüksek Okulunda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, şirket olarak sürdürülebilir bölgesel kalkınmaya destek sağlamak amacıyla uyguladıkları projelere bir yenisini daha eklemekten mutluluk duyduklarını söyledi.
     Ceyhan Yangın ve Doğal Afet Eğitim Merkezinde (CEYDEM), uluslararası standartlarda eğitim verilmesinin hedeflendiğini belirten Lecompte, şöyle konuştu:
     CEYDEM tesisleri ve içerisinde yer alacak simülasyon ünitelerinin teknik tasarımı BTC mühendislik ekibinin koordinasyonunda Tekfen Mühendislik tarafından gerçekleştirilecek. Projeye destek veren tüm kişi ve kuruluşlara, özellikle ÇÜye, böyle bir tesisin sahiplenildiği ve BTCnin hayaline ortak olunduğu için teşekkürlerimi sunuyorum.
     ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu da Ceyhan Meslek Yüksek Okulu arazisinde 40 bin metrekare alanda kurulacak CEYDEMin, 1 milyon 54 bin dolara mal olacağını vurguladı.
     Merkezin önemine dikkati çeken Akınoğlu, CEYDEM, bölgedeki sanayici ve yerel yönetimlerin ihtiyaç duyacakları nitelik ve içerikte çeşitli sertifika programlarının yanı sıra, Ceyhan Meslek Yüksek Okulu bünyesinde açılacak Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programında eğitim görecek öğrencilere de uygulamalı eğitim sahası oluşturacaktır. CEYDEMin işletmeciliğini de AKUT üstlenecek dedi.
     AKUT Başkanı Nasuh Mahruki de başta yangın olmak üzere çeşitli acil durum ve doğal afetlere karşı uluslararası standartlara uygun nitelikte eğitim verecek bir tesise sahip olmanın, bölgedeki sanayiciler kadar, ülke için de önemli bir kazanım olacağını belirtti.
     Mahruki, CEYDEM sayesinde bölgedeki sanayi tesislerinde ve yerel yönetimlerde görevli personelin, simülasyon ünitelerinde düzenli olarak uygulamalı eğitimlerden geçirilerek bireysel yeterlilik ve müdahale becerilerini geliştirebileceklerini kaydetti.
     Bölgedeki bazı kamu ve özel sektör temsilcilerinin de katıldığı törende daha sonra bu yıl Eylül ayında hizmete girmesi planlanan merkezin temeli atıldı.
     (İK-AG-İSA)
<< Önceki Haber Ceyhana Yangın ve Doğal Afet Eğitim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER