Cezaevinde mezuniyet sevinci

Cezaevinde mezuniyet sevinci -Edirne Açık Ceza İnfaz Kurumunca düzenlenen kurslarda başarılı olan 185 hükümlü belge aldı


EDİRNE (A.A) - Edirne Açık Ceza İnfaz Kurumunca düzenlenen kurslarda başarı gösteren 185 hükümlü törenle belgelerini aldı. Hükümlüler, belge töreni sonrası düzenlenen müzik şöleninde gönüllerince eğlenerek moral buldu.
     Edirne Açık Ceza İnfaz Kurumunda 2011-2012 eğitim öğretim döneminde çeşitli alanlarda açılan kurslar sonunda, diploma ve belge almaya hak kazanan hükümlüler için tören düzenledi.
     Edirne Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Ufuk Aslan, son yıllarda ceza infaz kurumlarında hükümlü eğitimine, sosyal yaşam biçimlerine ve tahliye sonrası uyum sorunu yaşamamaları için çeşitli rehabilite çalışmalarına çok önem verildiğini söyledi.
     Aslan, bu kapsamda kurumlarının eğitim-öğretim, sosyal kültürel ve sportif faaliyetlerin yanı sıra mesleki kurslar ile kültür kurslarında da Trakya Üniversitesi, İş-Kur Edirne Müdürlüğü ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ile işbirliği yaptığını belirtti.
     Açık ilköğretim okulundan 5, liseden 1 öğrencinin mezun olduğunu vurgulayan Aslan, halen üniversitede 2 hükümlünün eğitimine devam ettiğini sözlerine ekledi.
     Konuşmanın ardından 185 hükümlüye belgeleri verildi. Belge töreninin ardından düzenlenen müzik şöleninde hükümlüler, gönüllerince eğlenerek moral buldu.
    
     Muhabir: Rahmi Cinokur
     Yayıncı: Eyüphan Kılıç
<< Önceki Haber Cezaevinde mezuniyet sevinci Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER