CHPli Gülerin sözleri

CHPli Gülerin sözleri -CHP Eskişehir Milletvekili Batum: -Beni zamanında Zonguldakta söylediğim bir söz yüzünden parçalamaya çalıştılar. Şimdi hiç kimse bir arkadaşımızı parçalayamazlar. Hele ki bunlar gibi sırtlanlara par


ZONGULDAK (A.A) - CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, Beni zamanında Zonguldakta söylediğim bir söz yüzünden parçalamaya çalıştılar. Şimdi hiç kimse bir arkadaşımızı parçalayamazlar. Hele ki bunlar gibi sırtlanlara parçalatmayız dedi.
     Batum, partisinin Zonguldak il başkanlığında yaptığı basın toplantısında, Zonguldakın kendisi için önemli olduğunu söyledi.
     Zonguldakın demokrasinin kalesi olduğunu savunan Batum, şöyle konuştu:
     Ben buraya geldiğimde bir söz söylemiştim. Bu oyunu oynayan bazı ahlaksızlar, iki kelimeye sıkıştırarak bizim üzerimizden politika oynamaya çalışıyorlardı. İki gündür bir oyun oynanmak isteniyor. Anadilde savunma, anadilde savunmama. Net olarak bir kere daha şunu söyleyeyim. İki gün orada daha öncede komisyonda bu yasanın geçmesi sırasında oradaydık. Son saniyesine kadar. Bu yasa tartışılırken iki gün boyunca sinirlerimiz bozulmadan oradaki inanılmaz koalisyonu gördük. Bu koalisyon size net söylüyorum. Bana utanç verici bir koalisyon olarak gelmiştir. Neden- İki parti birbiriyle anlaşamaz mı, anlaşır. Obamanın resmini gördüğüm bir koalisyon. İğrenç bir koalisyon. Bunun üzerine koalisyonun bütün mensupları sahneye çıktıklarında hep şunu söylüyorlar. Bir kaba etnik bir milliyetçilik yapıyorlar. Bu yasaya karşı çıktığımızda bunun sosyal demokrasiyle, bağdaşmayacağını söylüyorlar.
    
     -CHPli Gülerin sözleri-
    
     Süheyl Batum, CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Gülerin sözlerini anımsatarak, şunları kaydetti:
     Değerli arkadaşımız Birgül Ayman Güler, kral çıplak dedi. Bize sakın, kaba etnik bir milliyetçiliği ve etnik bir Kürt milliyetçiliğini ilericilik ve solculuk diye yutturmaya kalkışmayın dedi. Hepimiz oradaydık. Dedi ki bizim millet anlayışımız partimizin ve bizlerin anlayışımız. Irka dayanmayan Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Alevi Sünni, ırka dayanmayan, etnik kökene, cinsiyete, mezhebe, dile, dine dayanmayan hepsini içeren Türk Milleti anlayışıdır dedi. Bunun için biz anayasa teklifi verdik. CHP olarak bir ay önce. Ne dedik orada. Irka, din, etnik köken, mezhep, cinsiyet ayırımı olmaksızın eşitlik temelindeki hukuksal bağ dedik. Bizim Türk milleti anlayışı hepsini içerir dedi. Sakın bundan sırf Kürt milliyeti diyerek millet demedi dikkat edin. Sadece etnik bir bağa dayanan sizin anlayışınızı aynı görmemiz mümkün değildir dedi. Bizde ırk, etnik köken yok dedi. Ama bazı ahlaksızlar bunu eşitlik olmadı, eşitliği bozdu ve Kürt ve Türk eşit değildir şeklinde anlatmak için yoğun çaba içerisine girdiler. Bu oyunlara kimse gelmez. CHP bu oyuna gelmeyecektir. Bizim içimizde insanları ırkına, etnik kökenine, cinsiyetini, mezhebine, dinene göre ayırdığını düşünen varsa onun Cumhuriyet Halk Partisinde yeri yoktur. Birgül Ayman Gülerde böyle düşünen bir insan değildir. Bu sözlerin sonuna kadar arkasındayız. Arkadaşımızı kimseye yem etmeyiz. Çünkü Birgül Ayman Güler hiç kimseye sen benden eşitsin dememiştir. Kaba Kürt milliyetçiliği yapıyorsunuz biz yutmayız, yutanınız yutsun demiştir. Onun dinlemeden eşitsizlik yaptığını söyleyen adına ne derseniz deyin hepsini dinlemeden söyledikleri için ahlaksız olduklarını söylüyorum. Beni zamanında Zonguldakta söylediğim bir söz yüzünden parçalamaya çalıştılar. Şimdi hiç kimse bir arkadaşımızı parçalayamazlar. Hele ki bunlar gibi sırtlanlara parçalatmayız.
     Bir gazetecinin Birgül Ayman Gülerin ifadesinin parti içerisinde de huzursuzluklara yol açtı, bir milletvekili istifa etmeye kalkıştı. Gülerin yanlış analaşıldığını mı düşünüyorsunuz sorusuna Süheyl Batum, İstifa eden Adıyaman milletvekili Salih Fırat, değerli bir arkadaşımız. Büyük bir ihtimalle yanlış anlamış ve algılamıştır. CHPde bırakın Güleri, bir tanemizin bile ırkçı, etnik kökene dayalı bir mesnet içinde olmayacağımızı Salih arkadaşımızında bilmesi gerekir. Ama alındıysa bunu anlatmak ve Salih arkadaşımızı içimize kazanmak bizim de boynumuzun borcudur. Birgül Ayman Gülerin kesinlikle böyle bir şeyi olmamıştır. Parti içerisinde olmadı da Salih arkadaşımız bireysel olarak alındı ve istifa etti. Bizim içimizde ırkçı yönden bakan, çünkü biz AK Parti veya BDPli değiliz. biz bu Cumhuriyeti kuran CHPliyiz şeklinde konuştu.
    
     -Ana dilde savunma hakkı-
    
     Kürtlerin ana dilde savunması sizde bir sıkıntı yaratıyor mu- Yaratıyorsa neden sorusuna da Batum, bu yasaya karşı olduklarını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:
     CHPden bir kişi şunu söylemiyor, Türkiyede Türkçe bilmeyen, konuşamayan ya da bırakın konuşmayı, ben savunmamı iyi yapamayacağım diye beyanda bulunan bir kişinin bile Bana ne ya bilseydin Türkçe, savunmanı verme demeyeceğimizi herkesin bilmesi gerekir. Biz diyoruz ki Türkçe bilmiyorsan, konuşamıyorsan ya da konuşamadığını beyan ediyorsan, savunmanı ben böyle iyi veremeyeceğim diyorsun. Gel yap. Ama biz diyoruz ki söyle yapma. Onların getirdiği şu. Birinci fıkrada şöyle diyor. Bir kişi Türkçe bilmiyorsa diyor tamam. İkinci de Bilse bile bu ne ya. O zaman anayasayı değiştirin. Ana dilde savunma hakkı anayasayı değiştirerek var. Biz bunu böyle yapamayız. Anayasayı değiştirme. Ben anayasayı değiştirmem de. Boş verin el altından biz ikinci ve üçüncü dili de koyarız. Obama zaten kızıyor de. Bu sahtekarlığa Türkiyeyi bırakır mıyız.
    
     Muhabir: Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber CHPli Gülerin sözleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER