CHP Antalya Milletvekili Sapanın GATABda yolsuzluk

CHP Antalya Milletvekili Sapanın GATABda yolsuzluk yapıldığı iddiaları -GATAB Başkanı Üras: -Sayın Sapana 1 milyon liralık tazminat davası açıyorum -Biz GATAB olarak arıtmayı iyi biliriz, o yüzden suyu bulandırmalarına izin ve


ANTALYA (A.A) - Güney Antalya Turizmi Geliştirme ve Altyapı Birliği (GATAB) ve Tekirova Belediye Başkanı Yusuf Üras, CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapanın, GATABda yolsuzluk yapıldığına yönelik iddialarına, Sayın Sapana 1 milyon liralık tazminat davası açıyorum dedi.
     Yusuf Üras, avukatı Selçuk Karadeniz ile Antalya Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısında, CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapanın GATABda yolsuzluk yapıldığına ilişkin iddialarına cevap verdi.
     Üras, görevi devraldığında asgari sorumluluklarını bile yerine getiremeyen GATABın, hiçbir belediyenin yapmadığı çöp toplama, su arıtma, ilaçlama, altyapı gibi birçok konuda hizmet verir hale geldiğini anlattı. Üras, GATABın Kemer ve bölgesinin göz bebeği olduğunu belirterek, Sapanın iddialarının, yapılan işleri baltalamak ve gölge düşürmekten başka bir amacı olmadığını savundu.
     Sapanın, GATABın 7 yıldır faaliyetlerinin incelenmediği yönündeki iddialarını hatırlatan Üras, 2009 yılında seçimlerden önce Jandarma tarafından Tekirova Belediyesine düzenlenen baskında, çuval dolusu belgeye el konulduğunu, ancak yapılan incelemelere rağmen hiçbir sorun yaşanmadığını anlattı. Üras, yaptıkları ihaleler ve kişisel mal varlığı incelenmesine karşın bir sonuç alınmadığını ve GATABın, her yıl olduğu üzere bu yıl da Sayıştay tarafından inceleneceğini ifade etti.
     Sapanın, 2011 bütçesi 49,5 milyon lira olan GATABın, altyapıya sadece 4,6 milyon lira harcandığını iddia ettiğini de hatırlatan Üras, şunları kaydetti:
     GATABın 2011 yılı gerçekleşen bütçesi 44,9 milyon liradır. 2011 yılında hizmet bölgesine 4,6 milyonluk değil, yaklaşık 10,5 milyon liralık yatırım yapmıştır. Bütçenin geri kalanının 11 milyon lirası personel ödemeleri ve kalan tutar da altyapı başta olmak üzere GATABın işletme giderlerine aktarılmıştır. Bu işletmeler arasında 5 atık su arıtma tesisi, katı atık ve kompost tesisi, 4 derin deniz şarjı, su depoları ve terfi istasyonları başa çekmektedir.
     Bütçenin nereye harcandığıyla ilgili Kemer Kaymakamlığının istediği belgeleri vermedikleri yönündeki iddialara da değinen Yusuf Üras, kaymakamlığın yazdığı yazıya bir günde cevap verilmesinin mümkün olmadığını söyledi. Üras, kaymakamlığın denetlemelerini sürdürdüğünü, kendilerinin ise verilen süre içinde cevap yazılarını gönderdiğini, kaymakamlığın yazdığı yazıya cevap vermemenin de suç teşkil ettiğini kaydetti.
    
     -İhalelere taşeron firmaların imza attığı iddiası-
    
     Üras, Sapanın, ihalelere taşeron firmaların imza attığı iddiasını ise şu sözlerle cevaplandırdı:
     4857 sayılı İş Kanununda, taşeron işçinin asıl işverenin sorumlu olduğu açıkça yazmaktadır. Ayrıca Yargıtay kararlarından da taşeron işçinin, işverenin yüklenici firmalar değil yükleniciye işveren idareler olarak kabul edildiği görülmektedir. Bu bağlamda teşeron işçi kavramı yanlış olup, GATABda çalışan her işçi GATAB personelidir.
     Başkan olduğu 7 yıl süresince GATABın kasasında 12 milyon lira varken şu anda 49,3 milyon lira borcu olduğuna ilişkin iddiaları reddeden Üras, başkan olduğunda kasasında 10 milyon lira olan GATABın, 15 milyon lira borcu bulunduğunu söyledi. Üras, 2012 yılı itibariyle borcumuz 11 milyon lira civarındadır. Bu da ödeme planıyla takvime alınmıştır diye konuştu.
    
     -Sayın Sapana 1 milyon liralık tazminat davası açıyorum-
    
     Yusuf Üras, Sapanın yaptığı açıklamalar doğrultusunda 10a yakın arkadaşının hukuki haklarını arama üzere mahkemeye gideceğini belirterek, Sayın Sapana 1 milyon liralık tazminat davası açıyorum dedi.
     Halkı aldatmadan yapılan eleştiriye açık olduğunu ifade eden Üras, kendisine yöneltilen iddiaların suyu bulandırmaktan başka bir anlam ifade etmediğini ileri sürdü. Üras, Yapılanlar sadece ve sadece siyasetendir. Biz GATAB olarak arıtmayı iyi biliriz, o yüzden suyu bulandırmalarına izin vermeyiz diye konuştu.
    
     Muhabir: Hüseyin Burak Demirer
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber CHP Antalya Milletvekili Sapanın GATABda yolsuzluk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER