CHP Burdur İl Danışma Kurulu Toplantısı

CHP Burdur İl Danışma Kurulu Toplantısı -İzmir Milletvekili Susam: -Şu anda Türkiye ekonomisi dünyanın ilk 10 ekonomisine girebilecek durumdadır. Bütün bunlar beğenmedikleri, eleştirdikleri 80 yıllık Cumhuriyet dönemiyle yapı


BURDUR (A.A) - CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, Şu anda Türkiye ekonomisi, dünyanın ilk 10 ekonomisine girebilecek durumdadır. Bütün bunlar beğenmedikleri, eleştirdikleri 80 yıllık Cumhuriyet dönemiyle yapılmıştır dedi.
     Burdur Öğretmenevi Velicangil Salonunda düzenlenen CHP Burdur İl Danışma Kurulu Toplantısında konuşan Mehmet Ali Susam, cumhuriyetin başardıklarını korumanın, görevleri olduğunu söyledi.
     Cumhuriyetin kazanımlarını korumaya muhafazakarlık deniliyorsa, bu anlamda muhafazakar olduklarını belirten Susam, şöyle konuştu:
     Ama bu muhafazalık değildir. CHPnin 6 oku bu anlamıyla her zaman devrimciliği ve yenilikçiliği içinde barındırır. Bulunduğumuz ülke dünyadaki Müslüman ülkeler içindeki tek laik demokratik ülke. Şu anda Türkiye ekonomisi dünyanın ilk 10 ekonomisine girebilecek durumdadır. Bütün bunlar beğenmedikleri, eleştirdikleri 80 yıllık Cumhuriyet dönemiyle yapılmıştır. Onlar 10 yıldır iktidardalar. 80 yıllık bir cumhuriyet geleneği var. Bu Cumhuriyet geleneği ile bu ülkede sanayi kurulmuş, insan kaynakları oluşturulmuş, tarım bir noktaya gelmiş, Türkiye güçlü potansiyel bir ülke noktasında olmuştur.
     CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan ise Burdurda tarım, hayvancılık, mermercilik, sanayi ve içme suyu gibi konularda yaşanan sıkıntıları parlamentoda dile getirmeye çalıştığını kaydetti.
     Ancak bu çalışmanın yeterli olmadığını belirten Özkan, Burdur hak ettiği yerde değil. Yüzde 26lık oy potansiyeli var. Ama bu neden yüzde 50 olmasın. Çiftçi perişan. Dünyanın en ucuz buğdayını, en ucuz sütünü, etini satıyor. Bu durum yakışıyor mu bu ülkeye. Bu çiftçinin ayağa kaldırılması gerekiyor diye konuştu.
    
     -Yerel seçimler-
    
     CHP Burdur İl Başkanı Süleyman Erman ise tüm enerjilerini yerel seçimlere verdiklerini, 2004 ve 2009 yıllarında basit hatalar nedeniyle kaybettikleri seçimleri bu sefer kazanmak istediklerini ve kazanacaklarını savundu.
     Geçmişte yapılan hatalardan ders alıp, 2004 ve 2009 seçim analizlerini yaparak 2014 yılına en iyi şekilde hazırlanmaya çalıştıklarını anlatan Erman, şöyle devam etti:
     Aday adayı olmayı düşünen ve bunu bizimle paylaşan arkadaşlarımızı çalışmalarımıza dahil etmeye, onlarla sık sık bir araya gelmeye çalışıyoruz. Yerel seçim strateji toplantıları düzenleyerek, yerelde yapılması gerekenleri tespit ediyoruz. İlimizin yerel sorunlarını, halkın taleplerini, beklentilerini, yapılanları ve yapılamayanları tespit ederek halkın beklentilerine göre projeler üretmeye çalışıyoruz. Bu çalışmalarımızı tamamlayarak, aday olacak arkadaşımız için hazır bir ortam sağlamaya çalışıyoruz.
     Bu arada CHP İl Başkanlığı tarafından daha önce toplantıya katılacağı duyurulan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydının, eşinin doğum yapması nedeniyle toplantıya katılamadığı açıklandı.
     Toplantıya, CHP Parti Meclisi Üyesi Ayşe İnci Beşpınar, CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç ve partililer katıldı.
    
     Muhabir: Gökmen Yüce
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber CHP Burdur İl Danışma Kurulu Toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER