CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan:

CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan: -Hükümetin 10 yıldır ısrarla devam ettirdiği ve bir türlü vazgeçmediği bir tarım politikası var


EDİRNE (A.A) - CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan, Hükümetin 10 yıldır ısrarla devam ettirdiği ve bir türlü vazgeçmediği bir tarım politikası var dedi.
     Gürkan, partisinin Keşan ilçe başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, hükümetin politikalarını eleştirdi. Yurt dışından çok fazla ürün ithal edilmesinin üreticiyi zora soktuğunu öne süren Gürkan, şunları kaydetti:
     Hükümetin 10 yıldır ısrarla devam ettirdiği ve bir türlü vazgeçmediği bir tarım politikası var. O politikanın temel taşlarından biri de tarım ürünlerinin tümünü yurt dışından ithal etmek. Üreticilerin hasat zamanı bayram zamanıdır. Malının en çok para edeceği zamandır. En çok korunması gereken zamandır. Hangi ürünün harmanı ise o dönemde o ürünün ithalatının yapılmaması gerekiyor.
     Ama hükümet, 10 yıldır özellikle harman zamanı, bazen gümrük duvarlarını da kaldırarak, bazen de sıfırlayarak o ürünün ithalatına devam ediyor. Çeltik üreticileri de bundan etkileniyor. Hükümetin, öteden beri tek bir amacı var. Oda Türkiyede yüzde 40lar civarında olan tarım kesimini yüzde 8-10a düşürmek.
    
     Muhabir: Necdet Uybaş/Salih Baran
     Yayıncı: Neşat Ergül
<< Önceki Haber CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER