CHP Genel Başkan Yardımcısı Akkaya:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Akkaya: -Özel yetkili mahkemelerin ortadan kaldırılmasına yönelik yapılacak her türlü çalışmaya destek veririz


ZONGULDAK (A.A) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, Özel yetkili mahkemelerin ortadan kaldırılmasına yönelik yapılacak her türlü çalışmaya destek veririz dedi.
     Akkaya, Zonguldakta gazetecilere yaptığı açıklamada, 16 Haziranda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun katılımıyla kentte Emek, Demokrasi ve Özgürlük Mitingi düzenleneceğini, mitingle ilgili çalışmaların tamamlandığını söyledi.
     Zonguldakta kömür rezervlerine rağmen işsizliğin Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu savunan Akkaya, AKP işsizliği çözme konusunda şimdiye kadar ciddi bir yatırım yapmış değil dedi.
     Bir gazetecinin tutuklu milletvekillerinin durumuna ilişkin sorusu üzerine Akkaya, şöyle konuştu:
     Mısırda firavun, tanrı olarak lanse ediliyor. Firavunun sihirbazları var. O sihirbazlar şapkasından tavşan çıkarıyorlar, halkı kandırıyorlar. O sihirbazlar da bu gücü firavundan aldığını söylüyor. Halk tarafından da firavun tanrı olarak ilan ediliyor. AKPnin de sihirbazları var, halkı kandırıyorlar. Her şey bütün çıplaklığıyla ortaya çıkacaktır. Meclis açıldığında bizim yemin etme boykotumuz vardı. O süreçte AKP ile birlikte protokol imzalandı. AKP o protokolün ardında durmadı. Bundan sonra da mücadelemiz yurt içi ve yurt dışında sürecek.
     Akkaya, Özel yetkili mahkemelere bakışınız nedir sorusu üzerine de şunları kaydetti:
     Devlet Güvenlik Mahkemeleri ile özel mahkemelerin farklı olmadığını en başından itibaren söylüyoruz. Hukuk devletinde özel mahkemeler olmaz. Esas olan bunların kaldırılması, yasama, yürütme ve yargının bağımsız olmasıdır. Demokrasiyi ayakta tutan bu anlayış olacaktır. Bununla ilgili yasa tekliflerimiz var. Bu konuda özel mahkemelerin şurası böyle, burası böyle olsun çalışmasına katılmayız. Özel yetkili mahkemelerinin ortadan kaldırılmasına yönelik yapılacak her türlü çalışmaya destek veririz.
    
     Muhabir: Erdinç Aksoy / Sinan Özmüş
     Yayıncı: Berin Alpaslan
<< Önceki Haber CHP Genel Başkan Yardımcısı Akkaya: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER