CHP Genel Başkan Yardımcısı Güler:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Güler: -İnancımız açık, kadın ve erkek eşittir. Bunu ortadan kaldıran ne varsa bunlara karşı mücadele, aydınlık Türkiye iradesinin ayrılmaz parçasıdır


MANİSA (A.A) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler, Bizim inancımız açık, kadın ve erkek eşittir. Bunu ortadan kaldıran ne varsa bunlara karşı mücadele, aydınlık Türkiye iradesinin ayrılmaz parçasıdır dedi.
     Güler, Pazarcılar Odası Konferans Salonunda düzenlenen CHP Manisa Kadın Kolları 11. Olağan Kongresinde yaptığı konuşmada, 8 yıl aradan sonra il kadın kolları kongrelerini yapmaya başladıklarını belirtti.
     Partilerinin kadın kolları örgütlenmesinin 12 Eylül darbesiyle kesintiye uğradığını, bunun etkilerinin hala yaşandığını ifade eden Güler, şunları söyledi:
     1960 ile 1980 arasında kesintisiz her 2 yılda bir 8 kadın kurultayı gerçekleştirildi. 12 Eylülde siyasi partiler kadın ve gençlik kolları kurma yasağı getirilince kesintiye uğramıştı. 1996da 9. kurultayı yapmışız. 12 Eylül öncesi kadrolarımızı öyle bir ezmiş ki sonraki kongremizi ancak 2004te yapabilmişiz. Sonra Türkiyedeki başka sallanmalar ve üzerinden bir 8 yıl daha geçmiş. Şimdi bir 8 yıl aradan sonra yeniden kadın kolları sürecini yaşıyoruz.
     CHPnin yüzde 33 kadın kotası uyguladığını, bazı yerlerde ise bunun da ötesinde yüzde 60 düzeyinde kadın yönetici bulunduğunu belirten Güler, bazı yerlerde kadın kolları kongrelerini yapacak sayıya ulaşamamaktan yakındı.
     Güler, bunun CHPden kaynaklanmadığını, Türkiyedeki eşitsiz gelişmenin CHPnin faaliyetleri üzerindeki bir sonucu olduğunu ileri sürerek, Ayağımızı toprağa sağlam, hayalci değil gerçekçi olarak basmak zorundayız. Önemli olan bu iradedir. İnancımız açık, kadın ve erkek eşittir. Bu, evde, işte, sokakta da böyledir. Bunu ortadan kaldıran ne varsa bunlara karşı mücadele, aydınlık Türkiye iradesinin ayrılmaz parçasıdır dedi.
     Konuşmaların ardından tek listeyle gidilen seçimlerde Fadime Özçakır başkanlığa yeniden seçildi.
    
     Muhabir: Turgay Duyar / Gülcan Kaplan / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Hande Cankar
<< Önceki Haber CHP Genel Başkan Yardımcısı Güler: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER