Eğitim

Eğitim-Bir-Sen Düzce Şube Başkanı Çelebi: Öğretmenler, norm kadro fazlası durumuna düşürülmemelidir


DÜZCE (A.A) - Eğitim-Bir-Sen Düzce Şube Başkanı Ömer Faruk Çelebi, öğretmenlerin norm kadro fazlası durumuna düşürülmemesi gerektiğini söyledi.
     Çelebi, yaptığı yazılı açıklamada, okul müdürlerinin yönetmelik gereği her yıl Haziran ayında öğretmenlerin norm kadrolarını belirlediğini anımsattı.
     4+4+4 eğitim sistemiyle birlikte özellikle sınıf öğretmenlerinin norm kadro meselesinin okul müdürlerine bırakılmasının bazı sıkıntılara yol açabileceğini ileri süren Çelebi, Hizmet puanı düşük olan öğretmenleri eğer okul müdürü istemiyorsa bunu koz olarak kullanabilmektedir. Ayrıca haftalık ders saatleri, hangi derslerin okutulacağı, ilkokulda hangi derslere branş öğretmenlerinin gireceği, seçmeli dersler gibi daha birçok konu hala netleşmemiştir ifadelerine yer verdi.
     Eğitim-Bir-Sen olarak bu konuyu Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ile görüştüklerini aktaran Çelebi, açıklamasında şunları kaydetti:
     Öğretmenler, norm kadro fazlası durumuna düşürülmemelidir. Bu konuda okul müdürleri kesinlikle intikam duygusu ile hareket etmemeli, İl Milli Eğitim Müdürlüğü de sürece olumlu katkı sunmalıdır.
     Öğrencilerimizin de kalabalık sınıflarda mağdur olmaması için tüm imkanlar zorlanarak okulun tüm fiziki mekanları değerlendirilerek öğrencilerimizin tam zamanlı ders gördüğü sınıflar haline dönüştürülmesi gerekir.
    
     Muhabir: Onur Orhan
     Yayıncı: Atakan Çelik

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER