CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztrak:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztrak: -Tekirdağda insanlar, beldelerinin kapanmasına karşı


TEKİRDAĞ (A.A) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Tekirdağda insanların beldelerinin kapatılmasına karşı olduğunu belirtti.
     CHP Tekirdağ Merkez İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen büyükşehir yasasıyla ilgili bilgilendirme toplantısına katılan Öztrak, burada yaptığı konuşmada, Tekirdağın Türkiyede en yüksek vergi ödeyen 9. il olmasına karşın Türkiyedeki kamu yatırımlarından pay almada 50. sırada yer aldığını kaydetti.
     Öztrak, bu iktidarın istediklerini vermeyeceğini belirterek, Ama bir objektif oyun kuralı getirirseniz yani bütün bu payları Türkiye genelinde bir kurala bağlar tespit ederseniz biz biliyoruz ki bizim hakkımız bundan çok daha fazla. Büyükşehir olduğumuz zaman da biz bu hakkımızı alacağız diye düşünmüyoruz şeklinde konuştu.
     Büyükşehir yasasıyla birlikte, Türkiyede 250 bin olan seçilmiş sayısının 200 bine indirildiğini belirten Öztrak, şunları kaydetti:
     Fransada, 500 bin tane seçilmiş var. Demokrasi bunu gerektiriyor. Köy muhtarlarını alıyor mahalle muhtarı yapıyor. Köy muhtarlarının tüzel kişiliği vardır. Mal varlığı vardır, dolayısıyla köyüyle birlikte karar alır o mal varlığını yönetir.
     Tekirdağda büyükşehir yasası kapsamında kapatılacak belde belediyelerinde yaşayan vatandaşların belediyelerin kapanmasını istemediklerini öne süren Öztrak, insanlara beldeniz kapansın mı kapanmasın mı- diye soru sorduklarında beldelerinin kapatılmasına karşı çıktıklarının bildirdi.
    
     Muhabir: Yavuz Karaduman/Muhterem Erkul
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztrak: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER