CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin: -"Eğer bir ülkede bilim susmuşsa, bir ülkede aydınlar susmuşsa, o ülkede çok ciddi sıkıntılar var demektir"


BALIKESİR (A.A) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, "Eğer bir ülkede bilim susmuşsa, bir ülkede aydınlar susmuşsa, o ülkede çok ciddi sıkıntılar var demektir" dedi.
     Tekin, Altınoluk beldesinde düzenlenen "Türkiye 8. İşitme Engelliler Festivali"nde yaptığı konuşmada, insanlık tarihinin ortak dilinin, işaret dili olduğunu söyledi.
     "Son dönemlerde başkanlık mı, yarı başkanlık mı tartışmasının olduğu bir ülkede yaşıyoruz" diyen Tekin, şunları kaydetti:
     "Hangi demokraside, bana herhangi bir benzeri olan ülkede gösterebilir misiniz- Millet iradesini yok sayıp sadece Sayın Başbakanın talebi üzerine binlerce belediyenin kapıları kapanacak. Şimdi özellikle Sayın Başbakana buradan çağrı yapmak istiyorum. Sayın Başbakan, bu sorunları, 1994 ile 1997 yılları arasında bir belediye başkanı olarak yaşadığını çok iyi biliyorum. Ve Sayın Başbakan kendisi belediye başkanıyken kullandığı cümle aynen şöyleydi. Ankara elini İstanbuldan çek. Ben de şimdi diyorum ki; AKP, belediyelerin üstünden elinizi çekin. Bırakın belediyeler, ne yapıp yapmayacağına kendi özgür iradesiyle karar versin."
     Tekin, 12 Eylül döneminde bir referandum yaşandığını anımsatarak, "Sayın Başbakan referandumlara alışın demişti. Doğrudur demokrasilerde sık sık başvurulan bir yöntemdir. Millete gideceksiniz, kararı millet verecek. Bin 500 belediyeyi kapatırken, kime sordunuz- Sadece siz karar verdiniz" diye konuştu.
     Belediyeciliğin, dünyanın her yerinde olduğu gibi millet iradesiyle seçilen insanların kendi bölgesinde karar verebileceği alanlar olduğunu kaydeden Tekin, "Siz millete sormadan bir gece yarısı kendiniz karar alacaksınız, nerenin belediye olup olmayacağını, hangi belediyenin hangi belediyeyle birleşip birleyeceğine, sizler karar veriyorsunuz. Ama gelişmiş ülkelere baktığımızda bütün bu kararları üniversiteler alır" dedi.
     "Bu konuda teknik üniversitelerin fikir beyan etmemesinin" şaşırtıcı ve düşündürücü olduğunu savunan Tekin, "Eğer bir ülkede bilim susmuşsa, bir ülkede aydınlar susmuşsa, o ülkede çok ciddi sıkıntılar var demektir. Şimdi burada üniversitelere çağrı yapıyorum, özellikle teknik üniversitelere. Herhangi bir üniversite çıksın, evet bu son çıkan belediye yasası doğrudur desin. Ben helal olsun diyeceğim. Sayın Başbakan da doğru bir karar almış diyeceğim" ifadesini kullandı.
     Bu arada festivalde, İstiklal Marşı işaret diliyle de okundu.
    
     Muhabir: Hakan Firik / Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER