CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan, Ceylanpınarda

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan, Ceylanpınarda -Tezcan: (Rasulayndaki olaylar) Bir insanlık dramı yaşanıyor her savaşta olduğu gibi masum insanlar sıradan insanlar, çoluk çocuk kadın hepsi eziyet içerisinde yerlerini yurtları


ŞANLIURFA (A.A) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan başkanlığında bir heyet, Suriyenin Haseki kentine bağlı Rasulayn bölgesinde yaşanan çatışmalardan etkilenen Ceylanpınar ilçesini ziyaret etti.
     Tezcan, beraberinde CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir ve Şanlıurfa İl Başkanı Ferhat Karataş ile Ceylanpınara gitti. Burada Kaymakam İbrahim Çenet, Belediye Başkanı İsmail Arslan ve diğer yetkililerle görüşen Tezcan, daha sonra sınıra yakın bölgelerde incelemelerde bulundu.
     Ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Rasulaynda insanlık dramı yaşandığını söyledi.
     Ceylanpınar ziyaretleri kapsamında mülki amirler ve bazı sığınmacılarla görüşme olanağı bulduklarını anlatan Tezcan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     Bir insanlık dramı yaşanıyor, her savaşta olduğu gibi masum insanlar, sıradan insanlar, çoluk-çocuk kadın hepsi eziyet içerisinde yerlerini yurtlarını, evlerini terk etmiş insanlar. Dünyanın gözü önünde oynanan bir oyun, bir bölgeyi paylaşma adına oynanan bir oyunun kurbanları, burada kurbanların dramını görüyoruz, izliyoruz.
     Burada Ceylanpınar halkına da teşekkür ederim, kadirşinaslık göstermişler, her türlü zorluğa karşın gelenlere sahip çıkmışlar. Akrabası olsun olmasın hepsini kucaklamışlar. Bu noktada kendilerine teşekkür ediyorum. Ciddi sıkıntıları var gelenlerin, sağlık problemleri var, barınma problemleri, ısınma problemleri, bütün bunlarla ilgili ciddi önlem alınması gerekiyor. Bütün bunlardan önemlisi herkes huzur istiyor, esnaf huzur istiyor.
     CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan ve beraberindekiler daha sonra ilçeden ayrıldı.
    
     Muhabir: Yasin Dikme / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan, Ceylanpınarda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER