CHP Genel Başkan Yardımcısı Toprak:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Toprak: "Eğer Türkiyede barış sağlanacaksa biz bunun içerisinde varız. Ama barışın adresi TBMMdir. Barışın yeri Kandil veya İmralı değil"


MERSİN (A.A) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, çöçüm süreciyle ilgili olarak "Eğer Türkiyede barış sağlanacaksa biz bunun içerisinde varız. Ama barışın adresi TBMMdir. Barışın yeri Kandil veya İmralı değil" dedi.
     Toprak, partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısında, CHP olarak Türkiyede kanın akmaması için defalarca Başbakanla görüştüklerini ifade etti.
     Kanın durması için gerekli desteği de verdiklerini ifade eden Toprak, "Defalarca Tayyip Erdoğana gittik. Yeter ki sen bunu durdur biz sana destek verelim dedik. Bu hamleyi yapan biziz. Ama Tayyip Erdoğan ana muhalefet partisini muhatap almak yerine İmralıyı muhatap almayı seçti" dedi.
     Toprak, şöyle devam etti:
     "Kandilden yapılan PKK militanlarının geri çekilme olayında, çekilme sürecindeki yol haritasını yanlış buluyoruz. Türkiyede terörün bitmesini, ülkeye huzurun, barışın gelmesini istiyoruz. Ama PKK militanlarının Suriyeye yerleştirilip Türkiyenin başında Demoklesin kılıcı gibi eli silahlı bekleyen bir yapı istemiyoruz. Eğer Türkiyede barış sağlanacaksa biz bunun içerisinde varız. Ama barışın adresi TBMMdir. Barışın yeri Kandil veya İmralı değil. Eğer barışın yeri parlamentoysa CHPnin verdiği yasa teklifleri var. İktidar partisi samimiyse gelsinler o bölgedeki vatandaşlarımızın hakları olan o yasaları çıkartalım. Kürt vatandaşlarımızın haklarını, özgürlüklerini Kandil ile İmralı arasına sıkıştırmadan parlamentoya getirerek çözmemiz lazım."
     Toprak, çekilmenin bir savaş terimi olduğu görüşünde bulunarak "Önce Türk Silahlı Kuvvetleri çekilip sonra PKKnın çekilmesi. Çekilme bir savaş terminolojisidir. Çekilme iki ülke arasındaki savaşta kullanılan bir dildir. Şu anda sanki iki devlet savaşıyormuş gibi. PKK, Aponun silahlı kuvvetleri, Türk Silahlı Kuvvetleri de Türkiyenin silahlı kuvvetleri gibi bir hava yaratılmaya çalışılıyor. Bu yanlıştır. Çekilmeyi yanlış buluyoruz. Dağda bulunan kişi Türk vatandaşıdır. Orada bulunan kişilerle ilgili bir şey varsa siyasi irade kanun çıkartarak bunu siyaseten çözmesi lazım" diye konuştu.
     Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, CHP Mersin Milletvekilleri Aytuğ Atıcı, Vahap Seçer, CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli, Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, İl Başkanı Mehmet Faruk Akar ve partililer katıldı.
    
     Muhabir: Mustafa Çiftçi / Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber CHP Genel Başkan Yardımcısı Toprak: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER