CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: (1)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: (1) Cumhuriyet Halk Partisinin olduğu bir yerde, CHPli belediye başkanı olan bir yerde insan haklarına saygı, borçları ödeme, yatırım yapma, insanı sevme var, kendi halkına hesap verme soru


İZMİR (A.A) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Halk Partisinin olduğu bir yerde, CHPli belediye başkanı olan bir yerde insan haklarına saygı, borçları ödeme, yatırım yapma, insanı sevme var, kendi halkına hesap verme sorumluluğu var dedi.
     Kılıçdaroğlu, Celal Atik Spor Salonunda yapılan CHP İzmir İl Başkanlığı 34. Olağan İl Kongresinde yaptığı konuşmada, İzmirin sadece Akdenizin değil, Türkiyenin incisi ve demokrat insanların yaşadığı, insana saygının doruklara çıktığı bir kent olduğunu ifade etti.
     Uşakın Ulubey ilçesine dün gerçekleştirdiği ziyarete değinen Kılıçdaroğlu, Ulubeyde 59 yıl sonra CHPli bir belediye başkanının seçildiğini ve seçildikten sonra çok önemli işlere imza attığını söyledi.
     Kılıçdaroğlu, CHPli belediye başkanlarının hepsinin, her türlü baskıya rağmen halk için çalışarak büyük başarılar elde ettiğini dile getirerek, Cumhuriyet Halk Partisinin olduğu bir yerde, CHPli belediye başkanı olan bir yerde insan haklarına saygı, borçları ödeme, yatırım yapma, insanı sevme var; kendi halkına hesap verme sorumluluğu var dedi.
    
     -Polis belediyenizi basarsa...-
    
     İzmir Büyükşehir Belediyesinin tüm uygulamalarının altına imza attığını ifade eden Kılıçdaroğlu, İzmirden Recep Tayyip Erdoğana çağrıda bulunuyorum, güvendiğin hangi belediye başkanı varsa göster, ben de Sayın Kocaoğlunu göndereceğim, istediğin televizyon kanalında yarışsınlar diye konuştu.
     Kılıçdaroğlu, CHPli belediyelerin baskı altında olduğunu ileri sürerek, şöyle devam etti:
     Her türlü baskıya rağmen bizim belediyelerimiz görevlerini yapıyorlar. İstanbulda belediye başkanları ile bir toplantı yaptım. O toplantının basına kapalı bölümünde şu bilgiler vardı; polis belediyenizi basarsa neler yapacaksınız. Demokrasinin olduğu ülkede, anamuhalefet partisinin belediye başkanlarına, polis belediyenizi basarsa neler yapacaksınız diye eğitim veriyoruz, bu utanılacak bir şey değil mi- Ama AKP iktidarı zorunlu olarak böyle bir dersi gündeme almamıza neden oldu. Sakin olacaksınız, avukat çağıracaksınız, imza attığınız tutanağı okuyacaksınız gibi temel bilgiler verdik. Çünkü AKP ve onun yönetim anlayışına güvenmiyoruz, güvenmediğimiz için belediye başkanlarımızı güvence altına almak istiyoruz.
    
     -İzmire engel olmayın-
    
     İzmirin dünyada en çok gelişen 4. metropol olarak gösterildiğini belirten Kılıçdaroğlu, İzmirin önündeki en büyük engelin AK Parti iktidarı olduğunu ileri sürdü.
     Kılıçdaroğlu, AK Parti iktidarının engeller çıkarmaması halinde İzmirin gelişiminin artacağını ifade ederek, Açıkça söylüyoruz, elini İzmirden çeksin, engel olmasın, İzmire sunulan hizmet ikiye üçe katlanacak. Bunu, ben taahhüt ediyorum. Elinizi İzmirden çekin. İzmirli belediye başkanlarını bırakın, bakın nasıl çalışacaklar diye konuştu.
     İzmirin kentsel dönüşüm projelerinin Bakanlar Kurulu tarafından aylardır onaylanmadığını, başka belediyelerin projelerinin ise kısa sürede imzalandığını iddia eden Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
     İster polis, ister kaymakam, ister valinizle gelin, mücadeleyi AKP devletine karşı veriyoruz. Tek parti iktidarı var. Yargı, vali, kaymakam, yasama organı emrinde. Demokrasiyi savunan tek güç var bu ülkede, o gücün adı Cumhuriyet Halk Partisidir. Beceriksiz ve bereketsiz iktidarla karşı karşıyayız. İki büyük metropol onların elinde İstanbul ve Ankara. O kadar beceriksizler ki, metroyu yapamadılar, Başbakan baktı rezil olacağız dedi, bu işi Ulaştırma Bakanlığına devredelim dedi. İzmir ne yapıyor, devletten beş kuruş almadan, aslanlar gibi çalışıyor. Biz ülkeyi en sağlıklı yönetecek partiyiz. Bizim kadrolarımız çalışkanlığı ile özverisi ile bilgi birikimi ile AKPnin bütün kadrolarının üstündedir, altına imzamı atıyorum. CHP cebine çalışan parti değil, CHPli belediye başkanları kendilerine çalışan değil. CHP, bir siyasal parti olarak ülke çıkarları için insanı için mücadele eder, mutlu yaşaması için çalışır, üretir, çaba harcar. CHPli belediye başkanları da kendileri için değil, halkı için çalışırlar, aramızdaki temel fark budur.
     (sürecek)
     (MED-UFK-JM)
<< Önceki Haber CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: (1) Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER