Türk heyeti Floriade sergisinde

Türk heyeti Floriade sergisinde -Floriade Proje Direktörü Stimac: -Zaragozadaki EXPO sizin için önemli bir örnek. Onlar da geç başladılar ama çok güzel bir işbirliğiyle çok kısa bir sürede başarılı oldular


ANTALYA (A.A) - Güç Gönel - Hollandadaki uluslararası bahçecilik sergisi Floriadenin proje direktörlerinden Sven Stimac, Antalyada 2016da yapılacak botanik EXPOsu ile ilgili, Zaragozadaki EXPO sizin için önemli bir örnek. Onlar da geç başladılar ama çok güzel bir işbirliğiyle çok kısa bir sürede başarılı oldular dedi.
     Almanya sınırına çok yakın bir Hollanda kenti olan Venloda düzenlenen, A1 kategorisindeki uluslararası bahçecilik sergisi Floriade, Türkiyeden, arasında kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, işadamları ve gazetecilerden oluşan yaklaşık 150 kişilik heyeti ağırladı.
     Floriade Proje Direktörü Sven Stimac, Antalyadan gelen heyete Venloda yaptıkları çalışmaları anlattı. Floriadenin 5 Nisanda kapılarını açtığını, 7 Ekime kadar açık kalacağını belirten Stimac, bu süre içinde bölgeye 2 milyondan fazla ziyaretçi beklediklerini bildirdi.
     Sergi alanının 66 hektardan oluştuğunu, ancak bunun 40 hektarında sergileme yapıldığını vurgulayan Stimac, alanda 42 ülkenin ulusal bahçelerinin yer aldığını ifade etti.
     Alanın Floriadenin ardından Venlo Green Park adıyla kullanılmaya devam edeceğini anlatan Sven Stimac, Burada inovasyon, eğitim ve diğer aktiviteler yapılacak. Floriadede bütün fırsatları bir araya getirmek için 2012 yılından önce altyapıyı oluşturmaya başladık. Örneğin Hollanda-Almanya arasında sırf bu alan için otoban yapıldı, Venloya bir tren istasyonu yapıldı, ofisler oluşturulmaya başlandı dedi.
    
     -Antalya EXPOyu yetiştirecek mi--
    
     Stimac, bir soru üzerine, Antalyada 2016 yılında düzenlenecek Botanik EXPOsu için yapılması gereken en önemli şeyin, takım oluşturarak çalışmalara başlamak olduğunu vurguladı.
     Güven oluşturmanın da önemine işaret eden Sven Stimac, ayrıca bir an önce karar verilerek harekete geçilmesi gerektiğini söyledi.
     Hemen karar verilmesi halinde 4 yılda bunun oluşacağına inandığını dile getiren Stimac, şöyle konuştu:
     Ama altyapı için zaman çok önemli. Örneğin burada 2 otoban yapıldı, bu kararların hepsi zaman gerektiriyor. Yerel otoritelerden izinler alınması gerekiyor. Burada biz de gecikmeler yaşadık. Bunlar sizin için de zorluk yaratacak unsurlar. Ama şimdiden kararlar alınırsa 4 yıl içinde yapılacağına inanıyorum. Master planın yapılması, strateji oluşturarak uygulamaya geçilmesi gerekli. Biz de böyle yaptık. Örneğin Zaragozadaki EXPO sizin için önemli bir örnek. Onlar da geç başladılar ama çok güzel bir işbirliğiyle çok kısa bir sürede başarılı oldular.
     Stimac, Floriade alanının kurulması için yaklaşık 300 milyon avro harcama yapıldığını, ayrıca ülkelerin de alandaki ulusal bahçeleri kurmak için toplam 50 milyon avro harcadıklarını kaydetti.
     (GÜÇ-HS)
<< Önceki Haber Türk heyeti Floriade sergisinde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER