CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu:

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: -Konuşan Türkiye olması lazım, korkmadan, yüreklice sorunlarını aktaran bir Türkiye olması lazım. Eğer konuşan Türkiye değil de suskun bir Türkiyeyi yaratıyorsak, böyle bir Türkiyenin koşullarını


BURSA (A.A) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğru, Konuşan Türkiye olması lazım, korkmadan, yüreklice sorunlarını aktaran bir Türkiye olması lazım. Eğer konuşan Türkiye değil de suskun bir Türkiyeyi yaratıyorsak, böyle bir Türkiyenin koşullarını oluşturuyorsak büyümeyi unutacağız; büyüme olmaz, büyüme konuşan Türkiyede olur dedi.
     Kılıçdaroğlu, Bursa Ticaret ve Sanayi Odasını (BTSO) ziyaretinde, BTSO Meclis Başkanı İlhan Parseker ve Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez ile yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı.
     Sönmezden, Bursanın ekonomisi ve odanın çalışmaları hakkında bilgi alan Kılıçdaroğlu, CHP olarak üretmekten söz ettiklerini belirterek, önce üreteceklerini sonra hakça bölüşeceklerini, toplumsal refahın da ancak böyle sağlanabileceğini söyledi.
     Bursanın Türkiyenin tarihinde de turizminde de sanayisinde de eğitimin de çok çok önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, sanayinin önündeki engelleri kaldırmanın, siyasetçi olarak sadece kendisinin değil, aslında bütün siyasetçilerin ortak görevi olduğunu dile getirdi.
     Üretimin önemini vurgulayan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:
     Eğer Türkiye gerçekten bölgesinde lider olacaksa, 2023te dünyanın en gelişmiş 10 ekonomisinden birisi olacaksa bunun yolu üretimden geçiyor. Tüketen toplum değil, üreten toplum lider olur, dünyada saygınlık kazanır, marka yaratır. Bursa, ülkemiz açısından önemli bir markadır. Bu markanın gelişmesi lazım, büyümesi lazım. Bana sorarsanız, Bir ülkenin büyümesinde, kalkınmasında, refah toplumu olmasında en önemli gücü, sorumluluğu kim omuzlayacaktır- Bunun tek bir karşılığı var, sanayici... O açıdan sanayicinin önündeki bütün engellerin kaldırılması lazım. Bu sadece Bursa için değil tabii Kocaeli için de Adana içinde Gaziantep için de Samsun için de geçerli olan bir kuraldır. Biz siyaset adamları olarak böyle bir ortak platformu oluşturabilirsek Türkiyeyi gerçekten de 21. yüzyılın yıldız ülkesi haline getirebiliriz.
    
     -Büyüme konuşan Türkiyede olur-
    
     Kemal Kılıçdaroğlu, Dışarıda da barışın egemen olduğu, bütün komşularımızla barış içinde yaşadığımız, ticaretin geliştiği bir ülke konumunda olmamız gerekir ifadesini kullandı. CHP lideri, şöyle devam etti:
     Lider ülke ancak böyle olur. Lider ülke, sözü dinlenen ülkedir. Lider ülke bir başka ülkenin iç işlerine müdahale eden ülke değildir. O zaman kaybederiz. Eğer bunu yaratabilirsek, bu toplumsal barışı kendi bölgemizdeki halklarla birlikte gerçekleştirebilirsek çok önemli bir ivmeyi yakalamış oluruz.
     Türkiyenin yeni bir sanayi, teşvik, bilim politikalarına ihtiyacı olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     Üniversiteler bilim üretirse, ancak üniversite olur. Onun yolu da üniversitelerin konuşmasından geçer. Konuşan Türkiye olması lazım, korkmadan, yüreklice sorunlarını aktaran bir Türkiye olması lazım. Eğer konuşan Türkiye değil de suskun bir Türkiyeyi yaratıyorsak, böyle bir Türkiyenin koşullarını oluşturuyorsak büyümeyi unutacağız; büyüme olmaz, büyüme konuşan Türkiyede olur. Sanayici oturacak, derdini rahatlıkla anlatabilecek, siyasetçiye de bir başka yere de. Sivil toplum örgütleri yine demokratikleşme sürecimizde çok çok önemlidir. İşçi sendikalarının nasıl liderleri var, çıkıp konuşuyorlarsa, işveren sendikalarının liderleri çıkıp rahatlıkla konuşabilmeli, dertlerini anlatabilmeliler. Çünkü sonuçta tek tek dert anlatmaktansa, işveren sendikası başkanının çıkıp derdini rahatlıkla anlatabilmesi gerekiyor. Demokrasinin kuralı da budur.
     Kılıçdaroğlu, BTSO ziyareti öncesinde araba koltuğu üreten bir fabrikayı gezdiklerini da anımsatarak, Avrupada bir numara olduğunu söylediler, inanın gurur duydum. Bir sanayicimizin ürettiği ürünlerle Avrupada bir numara olması, hepimizin gurur kaynağı dedi.
     CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, daha sonra BTSO yönetimiyle basına kapalı olarak bir süre görüştü. Kılıçdaroğluna, genel başkan yardımcıları Erdoğan Toprak, Umut Oran ve Haluk Koç eşlik ediyor.
    
     Muhabir: Haluk Yüksel / Vedat Yücebaş
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER