CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu:

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: Bütün komşularımızla barış içinde yaşayalım. Eğer bunu başarabilirsek Türkiyede her şeyi çözebiliriz -Sanki derdimiz yokmuş gibi, dertlerimiz azmış gibi bir de birilerine nasıl düşmanlık yaparız


AYDIN (A.A) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bütün komşularımızla barış içinde yaşayalım. Eğer bunu başarabilirsek Türkiyede her şeyi çözebiliriz dedi.
     Kılıçdaroğlu, Yenipazar ilçesindeki bir çay bahçesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Burada konuşan Kılıçdaroğlu, Türkiyenin sorunları olduğunu belirterek, Sanki derdimiz yokmuş gibi, dertlerimiz azmış gibi bir de birilerine nasıl düşmanlık yaparızın arayışı içindeyiz. Dostlarımızı, dostluklarımızı hiçbir zaman kaybetmeyelim. Bütün komşularımızla barış içinde yaşayalım. Eğer bunu başarabilirsek Türkiyede her şeyi çözebiliriz diye konuştu.
     Daha sonra geçtiği Alamut köyündeki bir kahvehanede vatandaşlara seslenen Kılıçdaroğlu, bu köye ziyaretin programında olmadığını kaydederek, Buraya korsan olarak geldik, korsan miting yapıyoruz. İnşallah sizi de terörist olarak içeri almazlar. Niye korsan miting düzenlediniz- derlerse deyin ki sorumluluğu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğluna aittir şeklinde konuştu.
     Milletin yalandan, yalancılardan bıktığını, doğruyu söylemenin siyasetin temel unsuru olması gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, eski YÖK Başkanı Kemal Gürüz ve eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğun tutuklanmaları konusunda şöyle konuştu:
     Yıllarda kamu sektöründe hizmet vermiş, üniversitede hocalık yapmış bir profesör arandığını öğrenince yurt dışından geliyor. Gelince içeri aldılar. Bu tür adalete karşıyım. Bu tür adalet olacaksa hiç olmasın. Bir ülke düşünün Genelkurmay Başkanı devletin bütün sırlarına vakıf. Terörle mücadele etmiş, emekli olmuş şimdi terörist başı diye almışlar içeri. Olur mu böyle bir şey- Türkiye Cumhuriyetinde orduya başkanlık yapan biri terörist olarak tanımlanabilir mi- Bunları kabul etmiyorum, sizden destek istiyorum, herkesten destek istiyorum.
    
     -Niye savaşın eşiğine geliyoruz-
    
     Kılıçdaroğlu, daha sonra, ihaleye fesat karıştırdığı iddiasıyla gözaltına alınan ve daha sonra serbest bırakılan Bozdoğan Belediye Başkanı Tümer Apaydını ziyaret etti.
     Belediye önündeki parti otobüsünden vatandaşlara seslenen Kılıçdaroğlu, Başkanı kimse yıldıramaz. Ne kadar baskı gelirse gelsin onun düşündüğü tek şey Bozdoğana hizmet vermektir. Her baskıya direnmek bizim namus borcumuzdur dedi.
    
     -Türk askeri uçağının düşürülmesi-
    
     Türk askeri uçağının Suriye tarafından düşürülmesine de değinen Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle tamamladı:
     Niye savaşın eşiğine geliyoruz, nedir bizim derdimiz- Suriyeden gelip topraklarımızda bizim insanımızı mı öldürdüler- Düne kadar kol kola giriyor, fotoğraf çektiriyor, birlikte tatil yapıyordunuz. Ne oldu birden bire savaşın eşiğine geldik- Birileri istedi diye mi böyle oldu- Türkiyenin dış politikası başka bir ülkenin dış politikasına endekslenemez. Bizim coğrafyamız farklıdır. Biz bağımsız Türkiye Cumhuriyetini kanımızla, canımızla kurduk. Bir tek hedefimiz vardı, onurlu bölgesinde güçlü sözü dinlenen Türkiyeydi. Türkiyeyi şamar oğlanına döndürenleri ben affetmiyorum, sizler de affetmeyin.
    
     Muhabir: Efsun Yılmaz / Ramazan Ercan
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER