CHP Grup Başkanvekili İnce:

CHP Grup Başkanvekili İnce: -Darbecilerin yargılanması 2 tane 90 yaşını geçmiş ihtiyarın yargılanması değildir. Buradaki mantık, bu darbeden kimler nemalandı, darbeye kimler icazet verdi, kimler işkence yaptı, bu darbelerle kiml


MERSİN (A.A) - CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Darbecilerin yargılanması 2 tane 90 yaşını geçmiş ihtiyarın yargılanması değildir. Buradaki mantık, bu darbeden kimler nemalandı, darbeye kimler icazet verdi, kimler işkence yaptı, bu darbelerle kimlerin önü açıldığının araştırılması olmalı dedi.
     İnce, partisinin Silifke ilçesindeki kongresinde yaptığı konuşmada, hükümetin Suriye konusundaki politikasını eleştirerek, Daha düne kadar dostum Esaddı. Şimdi ne oldu- dedi.
     Muharrem İnce, şöyle devam etti:
     Taşeron ülke haline geldiğimiz için bize birtakım talimatlar veriliyor. Bu yüzden de bu noktaya geldik. Irak, Yunanistan ve Gürcistan ile sorunumuz var. Sıfır sorun politikasıyla iktidara geldiler, sıfır komşuyla devam ediyorlar. Irak ile yaşadığımız bu sorunlardan Silifkeli üreticilerin doğrudan zararı var. İran almıyor çileği, çileğin fiyatı 1 liraya düştü.
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın Kahramanmaraşta yaptığı konuşmaya işaret eden İnce, Başbakan dün Maraşda esmiş gürlemiş. Dün bir baktım da, gözlerim yaşardı. Meğer başbakan ordumuzu ne çok severmiş diye konuştu.
     Daha önceden 300 milletvekili çıkaran partiler olduğunu, bugün hiç birisinin bulunmadığını ifade eden İnce, ancak CHPnin dimdik ayakta durduğunu vurguladı.
     28 Şubat soruşturmasıyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan İnce, Darbecilerin yargılanması 2 tane 90 yaşını geçmiş ihtiyarın yargılanması değildir. Buradaki mantık, bu darbeden kimler nemalandı, darbeye kimler icazet verdi, kimler işkence yaptı, bu darbelerle kimlerin önü açıldığının araştırılması olmalı. Bugün 28 Şubatın ürünü olan bir parti ve bir başbakan. 12 Eylülde CHP kapatıldı, partimizin genel başkanı, milletvekilleri hapse atıldı, mallarımıza el konuldu. O yıllarda Tayyip Erdoğan İETTde top oynuyordu ifadelerini kullandı.
     (HAS-KRM-ST-İSA)
<< Önceki Haber CHP Grup Başkanvekili İnce: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER