CHP Karabük Merkez İlçe Başkanı Adabaş:

CHP Karabük Merkez İlçe Başkanı Adabaş: -İlimizde 22 hadde işletmesi bugün KARDEMİRin yanlış uygulamaları nedeniyle çalışmaz duruma geldi


KARABÜK (A.A) - CHP Karabük Merkez İlçe Başkanı Serkan Adabaş,İlimizde 22 hadde işletmesi bugün KARDEMİRin yanlış uygulamaları nedeniyle çalışmaz duruma geldi dedi.
     Adabaş, düzenlediği basın toplantısında, özelleştirmedeki öncelikli amacı mutlak Karabükün menfaatleri olan şirketin, bugün gelinen noktada içleri acıttığını söyledi.
     Şehirdeki bazı güçlerin KARDEMİR ile ilgili basın üzerinden yürüttükleri çalışmaları çok iyi bildiklerini vurgulayan Adabaş, şunları aktardı:
     Şirket ile haddehaneler arasındaki sorun ve iddialar basına yansıdı. Bu durumu hukuk ve iş dünyasında elbette çözüme kavuşacaktır. Parti olarak, ilimizde işsizlik probleminin çok yüksek olduğu bir dönemde işsizliğe çare olacak her türlü girişimin koşulsuz destekçisiyiz. İlimizde 22 hadde işletmesi bugün KARDEMİRin yanlış uygulamaları nedeniyle çalışmaz duruma geldi. Bu 22 hadde işletmesinde toplamda iki bin kişi çalışıyor. Bu uygulamadan bir an önce vazgeçilmelidir. KARDEMİR ile hayat bulan, büyüyen, gelişen ve sonunda Cumhuriyet kenti olan ilimiz emekçi bir kenttir. Yıllardan beri ülke ekonomisine katkı vermeye devam etmektedir. Emek kenti olan şehrimizdeki bu sorunları en kısa zamanda çözülmesi gerekir. Bu tartışmalardan şehrimiz büyük zarar görmektedir. Geçmişte yaşanan işten atılmaların ilimizin sosyal yaşamında açtığı derin yaralar hala kapanmamışken ve bu yaraların sarılıp kapatılması gerekir. Tekrar bu yarayı kaşımak yöre halkının ekonomik ve sosyal açıdan sonuçları hoş olamayacak durumlara sevk edeceği endişesi içindeyiz. Temennimiz bu sorunun çözümüdür.
    
     Muhabir: Faik Erez/Ahmet Özler
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber CHP Karabük Merkez İlçe Başkanı Adabaş: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER