CHP milletvekilleri Derinkuyuda patates üreticileriyle buluştu

CHP milletvekilleri Derinkuyuda patates üreticileriyle buluştu


NEVŞEHİR (A.A) - CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, Çorum Milletvekili Tufan Köse ve Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, Derinkuyuda patates üreticilerinin sorunlarını dinlediler.
     İlçe merkezindeki açık alan toplantısına, CHPli milletvekillerinin yanı sıra CHP Nevşehir İl Başkanı Ahmet Göktaş, CHP Niğde İl Başkanı Ünal Baykan, Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu, İnallı Belediye Başkanı Resul Koyun, CHP Derinkuyu İlçe Başkanı Z. Şener Taşkesen ile il ve ilçe parti yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.
     CHP Derinkuyu İlçe Başkanı Taşkesen, yaptığı açılış konuşmasında patates üreticilerin mağdur edildiğini, tarımsal sulamada kullanılan elektriklerin, borçlu borçsuz kesildiğini dile getirdi.
     Milletvekili Şafak da, Derinkuyulu patates üreticilerinin yanında olduklarını belirterek Sorunlarınızı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına ve hükümete bildirdik ama hiçbir sonuç alamadık. Dün iki kamyon patates satıldı, kilosu 24 kuruştan. Ürün çıktıkça değeri düşecek. Borcu olanların, borcu olmayanların elektrikleri kesiliyor. Defalarca hükümete söyledik çiftçinin faturaları aylık ödemesi çok zor. Tarımsal sulamada kullanılan elektriğin enerji fiyatı artmış, kısaca maliyet ağırlaştı ürün para etmiyor. Bir kez daha patatesle ilgili rapor hazırlayıp hükümete sunacağız. Ancak hangi ülkeye patatesi ihrac edeceğiz- Amerikan restoranları yüzünden iç pazarlarda patates tüketme durumumuz yok. MEDAŞla ilgili çok büyük sıkıntılar var. Bir iktidar değişikliği ile bu işi çözeceğimize inanıyorum diye konuştu.
     Milletvekili Öztürk de, CHPnin Nevşehir Milletvekilleri yok ama ikisi içeride 135 milletvekili de Nevşehir Milletvekilidir. Bu ülkede işçi, çiftçi, memur, esnaf perişan oldu. Biz bu halka sorunları çözmek için talepte bulunduk halk hayır biz AKPye bu yetkiyi verdik dedi dedi.
     Hacıbektaş Belediye Başkanı Selmanpakoğlu ise kendilerinin de elektrik kesintisi sorunu ile karşı karşıya kaldıklarını söyledi.
     Derinkuyu Ziraat Odası Başkanı Yavuz Şen de, CHP heyetine ilçedeki patates üreticilerinin sorunlarını kapsayan bir rapor sundu.
    
     Muhabir: Osman Aytekin
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber CHP milletvekilleri Derinkuyuda patates üreticileriyle buluştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER