CHP Yozgat İl Başkanı Kaytanın AK

CHP Yozgat İl Başkanı Kaytanın AK Partiye üye yapıldığı iddiası -Kaytan, bilgisi dışında AK Partiye üye yapıldığı için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından CHP üyeliğinin düşürüldüğünü bildirdi


YOZGAT (A.A) - CHP Yozgat İl Başkanı Onur Kaytan, bilgisi dışında AK Partiye üye yapıldığı için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından CHP üyeliğinin düşürüldüğünü bildirdi.
     Onur Kaytan, partisinin il teşkilatında düzenlediği basın toplantısında, CHP kimliği taşımanın, CHPde siyaset yapmanın kendisi ve arkadaşları için onurlu ve şerefli bir görev olduğunu ifade etti.
     Bugüne dek CHP dışında hiçbir siyasi partiye üye olmadığını, üyelik talebinde de bulunmadığını belirten Kaytan, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına herhangi bir siyasi partiye üye olup olmadığını öğrenmek için dilekçe ile başvurdum. Bunun sonucunda da Adalet ve Kalkınma Partisi Yozgat Merkez İlçe Teşkilatı 26 Mart 2012 tarih ve 348 sayılı yazı ile benim partilerine üye olduğumu bildirdiği için kanunen hem AK Parti hem de Cumhuriyet Halk Partisi üyeliğimin düşürüldüğünü öğrendim diye konuştu.
     Kaytan, şöyle devam etti:
     AK bir partinin bunun gereğini yapacağını düşünüyorum. Cumhuriyet Halk Partisi içerisinde bir kaos yaratma düşünceleri varsa bunlar avucunu yalarlar, ben bu arkadaşlarımı istifaya davet ediyorum. Biz Yozgat bir yerlere gidecek, Yozgat hizmet alsın, Yozgatın menfaatini düşünelim, ülke menfaatini düşünelim diye siyaset yapmaya çalışırken bazı arkadaşlarımız bunun önüne geçmeye çalışıyorsa, bu da iktidar partisinin mensuplarıysa ben sadece diyorum ki yazıklar olsun. Bu konuyla ilgili hukuksal anlamda girişimlerimizi yapacağız. Gereken müracaatlarımızı yapacağız ve savcılığa suç duyurusunda da bulunacağız.
     Kaytan, Yozgatta 381 CHP üyesinin, bilgileri dışında AK Partiye üye yapıldıkları için üyeliklerinin düşürüldüğünü iddia etti.
    
     Muhabir: Özcan Güney / Orhan Canbulatel / İsmail İçer
     Yayıncı: Osman Kurt
<< Önceki Haber CHP Yozgat İl Başkanı Kaytanın AK Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER