Türk Büro

Türk Büro-Senden adalet çağrısı


KAYSERİ (A.A) - Türkiye Büro Çalışanları Sendikası (Türk Büro-Sen) Şube Başkanı Muammer Öner, adalet çalışanları için adalet çağrısında bulundu.
     Öner, yaptığı açıklamada, adalet çalışanlarının, bir yandan ağır iş yükü altında ezilirken diğer yandan da kazanılmış haklarının birer birer ellerinden alındığını öne sürdü.
     Adalet çalışanlarının ülkede en zor şartlar altında görev yapan kamu personeli olduğunu, en çok hakkı yenen, hor görünen kesimde yer aldığını iddia eden Öner, şunları kaydetti:
     Diğer memurlar gibi, 4483 sayılı yasanın içine alınmak, hakim ve savcıların iki dudağı arasından kurtulmak ve adalet teşkilatında var olan kast sisteminin kaldırılmasını istiyorlar. Daha da önemlisi hür iradeleriyle hizmet vermek istiyorlar. Sözün özü, herkese adalet dağıtırken kendileri için de adalet istiyorlar. Bilindiği üzere 666 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile fazla çalışma ücretlerinde yapılan düzenlemede, 1 Ocak 2013 tarihinden itibaren Bakanlar Kurulu izniyle yıl içerisinde 6 aya kadar mesai ödenebilmesi öngörülmektedir. Bu nedenle, adalet çalışanlarında fazla çalışma ücretlerinin kaldırılacağına dair endişeli bir bekleyiş hakim olmuştur. Adalet çalışanlarına yapılan zulüm, nöbet ücretlerinin, havuz paralarının kaldırılması ile bitmemiş, şimdi de nüfusu 200 binin üzerindeki illerde çalışanlara, ulaşım için ödenen bilet yardımlarının kaldırılması gündeme gelmiştir.
     Adalet çalışanlarının bu mağduriyetlerinin giderilmemesi durumunda iş bırakma dahil olmak üzere her türlü demokratik tepkiyi koyacaklarını belirten Öner, yaşanacak olumsuzlukların sorumlularının da adalet çalışanlarına haksızlıkları reva gören yöneticilerin olacağını kaydetti.
    
     Yayıncı: Mustafa Yıldız

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER