Çift kol nakli yapılan Kavdırın hayatını

Çift kol nakli yapılan Kavdırın hayatını kaybetmesi -Türkiyede çift kol nakli yapılan ikinci kişi olan ve bu sabah hayatını kaybeden Atilla Kavdırın cenazesi yakınları tarafından hastaneden alındı -Kavdırın 10 yaşındaki kızı: Han


ANTALYA (A.A) - Türkiyede çift kol nakli yapılan ikinci kişi olan ve bu sabah hayatını kaybeden Atilla Kavdırın cenazesi yakınları tarafından hastaneden alındı.
     Akdeniz Üniversitesinde 21 Ocakta yapılan yapılan ameliyattan 69 gün sonra taburcu edilen ancak idrar yollarının enfeksiyon kapması sonucu 1 Mayısta tekrar hastaneye kaldırılan Kavdırın ölüm haberini alan yakınları hastaneye geldi.
     Hastanenin girişinde gözyaşı döken anne Ayşe Kavdır, Dev gibi oğlum gitti, gözümüzün önünde eridi diye ağıtlar yaktı.
     Kavdırın babası İbrahim Kavdır ise Keşke hiç ameliyat olmasaydı, keşke hiç kolları olmasaydı. Keşke öyle kalsaydı da yaşasaydı dedi. Kavdırın eşi Ayşe Kavdırın güçlükle ayakta durabildiği görüldü.
     Kavdırın 10 yaşındaki kızı Esra Kavdırın da Hani baba, bizim için yaşayacaktın, hani gelecektin, hayallerimiz vardı diyerek gözyaşı döktü.
     Yakınları daha sonra Kavdırın cenazesini hastane morgundan aldı. Bugün cuma namazından sonra Kavdırın cenazesinin Varsak Mezarlığında toprağa verileceği belirtildi.
    
     -23 yıl sonra çift kola kavuşmuştu-
    
     Kepez Belediyesinde işçi olarak çalışan Atilla Kavdır, 11 yaşındayken evlerinin önündeki elektrik tellerine konan güvercinleri uçurmak için demir sopa ile tellere vurmuş, bu sırada elektrik akımına kapılarak iki kolunu ve sağ bacağını kaybetmişti.
     Uşakta beyin ölümü gerçekleşen Ahmet Kayanın kolları ve sağ bacağı, Akdeniz Üniversitesinde 21 Ocakta yapılan ameliyatla 34 yaşındaki Atilla Kavdıra nakledilmiş ancak bacak bir süre sonra geri alınmıştı.
     Ameliyatın ardından Kavdır, en büyük hayalinin çocuklarının elinden tutup okula götürmek ve otomobil kullanmak olduğunu söylemişti.
     Ameliyattan 69 gün sonra hastaneden taburcu edilen Kavdır, idrar yollarında enfeksiyon şikayetiyle 1 Mayısta yeniden Akdeniz Üniversitesi Hastanesine kaldırılmıştı.
     (HÖ-GÜÇ-TNC-FTH)
<< Önceki Haber Çift kol nakli yapılan Kavdırın hayatını Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER