Çiftçinin erken bahar endişesi

Çiftçinin erken bahar endişesi


SAMSUN (A.A) - Çarşamba Ziraat Odası Başkanı İsmail Güngör, havaların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi sonucu ürünlerin erken çiçeklenmesiyle ilgili, Üreticilerin doğa ile mücadele için yapabilecekleri bir şey yok. Alınacak tek önlem ürünlerini sigortalatmalarıdır dedi.
     Güngör, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 18 Şubat Pazartesi gününden itibaren fındıkta ilk karanfil sayımının yapılacağını söyledi.
     Bu yıl kış mevsiminde havaların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle fındık karanfillerinin erken açtığını bildiren Güngör, şunları kaydetti:
     Karanfillerin açmasının fındık için bir zararı yok ancak eğer Şubat sonunda ya da Mart ayında havalar soğumaya başlarsa ya da don olayı olursa bu karanfiller yanacaktır. Bu da fındıktaki verimi düşürecektir. Aynı zamanda erken çiçek açan meyveler de bundan etkilenecektir. Bunun yanı sıra fındıkta bulunan püsküllerin fındığa zararı olmadığı gibi yararı var. Üreticilerin doğa ile mücadele için yapabilecekleri bir şey yok. Alınacak tek önlem ürünlerini sigortalatmalarıdır.
    
     Muhabir: Yaşar Karaman / Fatma Kalay
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Çiftçinin erken bahar endişesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER