Çocuk ve yenidoğan yoğun bakım servislerinin

Çocuk ve yenidoğan yoğun bakım servislerinin birleştirilmesi -Rize Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Sünbül: Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi çocuk ve yenidoğan yoğun bakım servisinin Rize Devlet Hasta


RİZE (A.A) - Rize Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Şafak Sünbül, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi çocuk ve yenidoğan yoğun bakım servisinin Rize Devlet Hastanesine taşınmasıyla yatak kapasitesinin arttığını söyledi.
     Sünbül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi çocuk servisinde 16, yenidoğan yoğun bakımda ise 9 yatakla hizmet verildiğini belirtti.
     Söz konusu servislerde yer olmadığı için hastaları il dışına sevk etmek durumunda kaldıklarını ifade eden Sünbül, Rize Devlet Hastanesinde fiziki şartların daha iyi ve elverişli olduğunu gördük. Burada 59 yataklı çocuk servisimiz bulunmakta. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki çocuk servisini buraya taşıyarak il dışına sevkleri azaltmayı amaçladık dedi.
     Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi çocuk ve yenidoğan yoğun bakım servisinin Rize Devlet Hastanesine taşınmasıyla yatak kapasitesinin arttığını kaydeden Sünbül, Rize Devlet Hastanesinin birinci katındaki çocuk servisimiz 59 yatak kapasitesiyle hizmet veriyor. Bu kapasiteyi gerekirse niteliğini bozmadan 25 yatak daha artırabilme imkanımız var. Bunun yanında çocuk uzmanlarımız bu hastanemizde olduğu için çocuk acillerimiz de bu hastanemizde yapılmaya başlandı. Bu hizmet mesai saatleri dışında saat 20.00ye kadar veriliyor diye konuştu.
     Sünbül, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 9 yatakla 1. seviye yenidoğan yoğun bakım hizmeti verildiğini belirterek, Bu hastanemizde 15 yataklı yenidoğan yoğun bakım ünitemiz var. Rize Devlet Hastanemizde en üst seviye yoğun bakım hizmeti verecek kapasitemiz mevcut. Bu hastanemizde yine bu hizmeti artırabilme imkanımız da var. Şu anda iki hastanemizin de yenidoğan yoğun bakımını birleştirmiş olduk. 15-16 yenidoğan bakım kuvözü ile hizmet vermeye başladık. Böylece il dışı sevklerimizin azalacağını umut ediyoruz dedi.
    
     Muhabir: Salih Yıldırım
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Çocuk ve yenidoğan yoğun bakım servislerinin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER