Coğrafya öğretmeni kadın planör pilotu oldu

Coğrafya öğretmeni kadın planör pilotu oldu -Planör pilotluğu yapan coğrafya öğretmeni Kamile Uysal, bayanları gökyüzüne davet etti -Kamile Uysal: Gökyüzü benim için bir sevda. Çocukken astronot olmak istiyordum Pil


ESKİŞEHİR (A.A) - Oktay Özden - Eskişehirin İnönü ilçesindeki Türk Hava Kurumu (THK) Havacılık Eğitim Merkezinde planör pilotluğu yapan coğrafya öğretmeni Kamile Uysal, gökyüzünün kendisi için bir sevda olduğunu belirterek, pilot olmak isteyen bayanlara, İstedikleri zaman buraya gelip gökyüzüyle tanışabilirler çağrısında bulundu.
     22 yaşındaki Uysal, AA muhabirine, coğrafya öğretmeni olduktan sonra geçen yıl THK İnönü Havacılık Eğitim Merkezinde başlangıç kursuna katıldığını ve şimdi planör pilotluğu yaptığını bildirdi.
     Uçuş saatlerini tamamladıktan sonra planör uçuş öğretmeni olacağını kaydeden Uysal, Şu anda Planör Okulunda planör pilotu, aynı zamanda planör uçuş öğretmen adayıyım. Uçuş saatlerimi tamamlamaya çalışıyorum. Gökyüzü benim için bir sevda. Çocukken astronot olmak istiyordum, bu mümkün olmadı ama pilot oldum dedi.
    
     -Havacılık virüs gibi-
    
     Uysal, havacılığı virüse benzeterek, Nasıl bir virüs kana girdiği zaman kolay kolay çıkmıyorsa, havacılıkta benim için bir virüs. Bu benim kanıma karıştıktan sonra bu gökyüzü sevdasından, uçmanın zevkinden vazgeçemez hale geldim. Bu işi yapabileceğimi anladım. Kuruma başvuru yaptım ve işe alındık. Halihazırda planör pilotu olarak görev yapmaktan ziyade ileride uçuş saatlerini tamamlayıp, başarılı bir planör uçuş öğretmeni olmayı hedefliyorum diye konuştu.
     Meteoroloji üzerine yüksek lisans yaptığını açıklayan Uysal, şöyle devam etti:
     Benim gençlere şöyle bir mesajım var. Benim için havacılık kötü alışkanlığın bittiği yerdir. Biz burada A brövesi kursumuzla yalnız uçmayı öğretiyoruz, bunu hedefliyoruz. Yalnız uçmak çok daha farklı. İnsanın kendine özgüveni geliyor. Ben bir şeyleri gerçekten yapabilirim diye düşünmeye başlıyor ve bunun sonunda da özgüven olduğu için kendine koyduğu yeni hedefleri gerçekleştiriyor. Bence her Türk genci, Atatürkümüzün İstikbal göklerdedir sözünden yola çıkarak, mutlaka gökyüzüyle tanışsın. THK, bunun için en doğru yer.
     Uysal, bir bayan olarak uçmaktan hiç korkmadığını vurgulayarak şunları kaydetti:
     Bayanların yargısı, özellikle buraya gelen kursiyer arkadaşlardan biliyoruz. Planörün kalkışını inişini gördükten sonra hemen bana şu soru yöneltiliyor. Hocam bu motorsuz alet nasıl havada kalıyor- Çünkü hiç binmemişler, tanışmamışlar. Sadece dış şeklini, kitaplardan okudukları teorik bilgiyle biliyorlar. Hangi yollardan geçerek burada eğitim yapıldığını, motorsuz hava aracı planörün nasıl uçtuğunu öğrettikten sonra korkuları kalmıyor. Pilot olmak isteyen bayanlara sesleniyorum. İstedikleri zaman buraya gelip gökyüzüyle tanışabilirler.
     Havacılığa ilk adımı planör eğitimiyle atan ve Eskişehirde iki yıl eğitim gören dünyanın ilk kadın savaş pilotu Sabiha Gökçeni kendine örnek aldığını ifade eden Uysal, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Sabiha Gökçenden ders alan uçuş öğretmenlerimiz vardı. Onların anlattıkları anılardan, tecrübelerden çok etkilendim. Bende Sabiha Gökçen gibi ülkeme yararlı bir pilot olmayı hedefliyorum.
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Coğrafya öğretmeni kadın planör pilotu oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER