ÇOMÜden kısa kısa

ÇOMÜden kısa kısa -Güzel sanatlarda Sanatın ruhu konferansı


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümünün daveti üzerine, Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. İlhan Özkeçeci, Sanatın ruhu konulu konferans verdi.
     Özkeçeci, konferansta, Türk Sanatının tarihsel gelişimi hakkında bilgi verdi.
     Sanatın evrenselliği ve sınır tanımazlığı üzerinde duran Özkeçeci, Geleneksel Türk Sanatlarının, modern bir anlayışla yorumlanması gerektiğini vurguladı.
     Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Özkeçeciye, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Adnan Çevik ve Geleneksel Türk Sanatı Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Halide Okumuş, Çanakkale seramiği ile özel tasarlanan çini karo hediye etti.
     Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi ile ÇOMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi konusunda fikir alışverişinin de bulunulduğu konferansa güzel sanatlar fakültesi ile Yenice Meslek Yüksekokulu öğrencileri katıldı.
    
     -Türk Kültürü Topluluğundan Laçinere ziyaret
    
     ÇOMÜ Türk Kültürü Topluluğunu temsilen, Hacettepe Üniversitesi müzik bölümü Öğretim Görevlisi Hasan Demirkan, Akademi Şiir Ailesi Kültür ve Edebiyat Derneği Başkanı Mustafa Berçin, ikinci Başkanı Serdar Akkoç, Araştırmacı Gazeteci Yazar Dr. Şemsettin Küzeci ve Kültür Bakanlığı Türk Halk Müziği Sanatçısı Salih Turhan, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçineri makamında ziyaret etti.
     Akkoç, ziyarette yaptığı açıklamada, Soydaşlarımızın sesine ses kattığımız Türk Elleri Etkinliklerini, bu ay Irak Türkmenleri için gerçekleştireceğiz. Prof. Dr. Sedat Laçineri, etkinlikle ilgili bilgi vermek ve etkinliğe davet etmek için ziyaret ediyoruz dedi.
    
     -Anket eğitimi toplantısı gerçekleşti-
    
     Mühendislik, ziraat, ilahiyat fakülteleriyle Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencilerine, Troia Kültür Merkezinde, Eğitim bilgi sistemi AKTS iş yükleri, diploma eki ve ders ve öğretim elemanları değerlendirme anketleri konusunda bilgilendirme yapıldı.
     Koordinatör Prof. Dr. Dinçay Köksal, Eğitim Bilgi Sistemini öğrencilere tanıttı, öğrencilerin öğrenim gördükleri programların bilgilerine nasıl ulaşacaklarını ve programın yeterlilikleriyle ders öğrenme kazanımlarını örneklerle açıkladı.
     Toplantıda, öğrencilere AKTS kredileri, öğretim elemanı ve ders değerlendirme anketlerinde yer alan AKTS İş Yükü tablosunu nasıl dolduracakları konusunda bilgi verildi.
     Yetkililer, Öğrenci Memnuniyet Anketinin, üniversitenin internet sayfasında 10 Aralık 2012 tarihinden itibaren öğrencilerin cevaplaması için yayınlanacağını ifade ederek, Tüm öğrencilerimiz üniversitemiz web sayfasından Eğitim Bilgi Sistemine (veya http://ebs.comu.edu.tr) linkinden ulaşabilirler şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber ÇOMÜden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER